Kategorije
SVIJET

Јoš jedan smrtonosni napad ajkule u Hurgadi, druga žrtva Rumunka

Nakon što je austrijska penzionerka Elizabeth Squire (68) preminula nakon stravičnog napada ajkule u egipatkom ljetovalištu, austrijski portal “Heute” piše da se danas dogodio još jedan napad u blizini Hurgade u kojem je još jedna žena izgubila život.

Vijest o pogibiji druge žene potvrdilo je i egipatsko Ministarstvo za zaštitu životne sredine, i tako potvrdilo spekulacije koje su se jučer pojavile na društvenim mrežama.

Nakon smrtonosnog napada ajkule u petak, egipatsko Ministarstvo životne sredine je danas izvijestilo da je drugu ženu napala i ubila ajkula. Ovaj incident dogodio se južno od primorskog ljetovališta Hurgada, samo 500 metara dalje od prvog napada. Druga žrtva je, prema prvim informacijama, rumunske nacionalnosti, prenose agencije.

O drugom napadu ajkule izvijestio je i novinar “20 minuta”, koji je tamo na odmoru. Dva incidenta dogodila su se na udaljenosti od oko 500 metara. Ministarstvo je pokrenulo istragu o incidentu i zatvorilo plažu na tri dana. Vodeni sportovi kao što su ronjenje, snorkeling, jedrenje zmajem i jedrenje na dasci nisu dozvoljeni u ovoj oblasti tokom ovog perioda.

Ministarstvo je u svom saopštenju navelo da je formirana komisija koja će ispitati okolnosti napada i sve naučne razloge iza njih. Takođe se napominje da je guverner guvernerata Crvenog mora, general-major Amr Hanafi, izdao naredbu da se obustave sve aktivnosti u oblasti oko napada.

Klix.ba