ALBANCI BRUTALNO PRETUKLI STARICU U KUĆI U KOSOVSKOJ MITROVICI?

U sjevernoj Kosovskoj Mitrovici u noći između četvrtka i petka u svojoj kuću brutalno je pretučena starica Božana R. (84).

– Očekujemo da učinioci ovog gnusnog napada, koji su prema svjedočenju žrtve govorili albanski, budu što prije privedeni pravdi i da bude utvrđeno da li je motiv napada na Božanu R. isključivo koristoljublje, ili je motiv napadača bio i zastrašivanje Srba na sjeveru – saopćila je srbijanska Kancelarija za Kosovo.

Kako navode, ovakva vrsta napada na Srbe i njihovu imovinu najčešće ostaje nerasvjetljena, posebno južno od Ibra, “gdje kosovska policija, umjesto zastrašivanja srbijanskog naroda, mora jednom za svagda da se suoči sa ogromnim nabojem albanskog ekstremizma usmjerenog prema svemu što je srbijansko”.

– Policija, međutim, ne može istovremeno i da štiti i da zastrašuje građane, i zato apelujemo još jednom na smirivanje tenzija na Kosovu i povlačenje specijalnih albanskih policijskih snaga sa sjevera pokrajine, kako bi se građanima vratio osjećaj sigurnosti, a društvo ponovo počelo da funkcioniše na mirnodopski način – navodi se iz Kancelarije za Kosovo, prenosi N1 Srbija.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
EMOTIVAN PRIZOR: Bh. reditelj Danis Tanović podijelio snimak o opravku sina Orhana (VIDEO)

Djelimičan proces oporavka ovaj bh. reditelj je podijelio u kratkom videu. Bh. oskarovac i reditelj Danis Tanović na svom Instagram profilu podjelio Pročitaj više

SVE SPREMNO ZA GOSTE: Hotelijeri u Neumu najavljuju rekordnu sezonu, smještaj skuplji za…

Neumljani će 2022. godinu upamtiti i po dovršetku dva velika cestovna projekta: magistralne ceste Stolac – Neum i Pelješkog mosta. Pročitaj više

ANDREJ NIKOLAIDIS ZA SB: “Aleksandar Vučić je vrlo opasan. Fokus njegovog Srpskog sveta više nije ni Kosovo ni Crna Gora, nego dio Bosne i Hercegovine”

Aleksandar Vučić je opasan, vrlo opasan protivnik. Pogledajte šta je tip uspio: da mu Vašington dozvoli da preuzme Crnu Goru, Pročitaj više

ESAD DURAKOVIĆ NA PROTESTIMA U SARAJEVU: “Vi ste, gospodine Schmidt, na dramatično pogrešnom putu, vodite ovu zemlju ka etničkom sukobu i krvoproliću!”

Demokratski svijet i mi, građani ove zemlje, šokirani smo, gospodine Schmidt, vašim antidemokratskim mjerama i političkim nasiljem koje provodite u Pročitaj više