Aleksandar Vučić podržao predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića u vezi njegovih stavova o BiH, evo šta je poručio…

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da su na sastanku Brdo-Brijuni u Sloveniji pokazani različiti stavovi, ali da je razgovor tekao civilizovano i racionalno.

Dodao je da je saglasan sa stavom predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića o konstitutivnosti u BiH.

“Uspjeli smo da usvojimo zajednički zaključak u šest tačaka koji reafirmiše podršku evropskom putu Zapadnog Balkana.

Osnovna tačka je reafirmacija ubrzanog evropskog puta cijelog regiona. Vizna liberalizacija za sve u regionu, davanje kandidatskog statusa Bosni i Hercegovini.

Za nas je važno i da tražimo podršku Evropske unije zbog teške energetske situacije u kojoj se našao i Zapadni Balkan, kao i cijela Evropa”, kazao je Vučić.

Predsjednik Srbije je rekao i da su prisutni na sastanku u svemu ostalom pokazali dijametralno suprotne stavove, ali da je razgovor tekao civilizovano i racionalno.

“Mi imamo drugačiji pristup odnosima sa Prištinom nego drugi. Gotovo svi ovdje, osim Bosne i Hercegovine i to zahvaljujući srpskom stavu, su priznali nezavisnost Kosova”, rekao je Vučić.

“Velike su razlike po pitanju Bosne i Hercegovine, stava predsjednika Milanovića o konstitutivnosti, kojeg je i Srbija podržala jer je u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom.

Dakle, ništa više sve civlizovano normalno, nije bilo tenzija ni nepristojnih riječi”, opisao je Vučić – prenosi Klix.

Dodao je da je Džaferović odmah odbio deklaraciju u kojoj se spominjala konstitutivnost i da o tome nisu htjeli ni da pričaju, ali da u Bosni i Hercegovini dolaze izbori.

Vučić je govorio i tome da trenutno većina stanovnika Srbije ne podržava članstvo ove države u Evropskoj uniji, ali da se nada da će to promijeniti.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
Malinar Hodžić na suđenju prozvao Bursaća, ovaj mu uzvratio: Kad vas ovakav ološ napada znajte da radite dobru stvar!

Fikret Hodžić, vlasnik firme „Srebrna malina“ i jedan od optuženika u slučaju „Respiratori“ za višemilionski kriminal u završnoj riječi na Pročitaj više

EVO KOLIKO KO ZARAĐUJE U NJEMAČKOJ: SVE PLATE NA JEDNOM MJESTU

Iako je rast plata posljednjih godina usporio i u ovoj zemlji Godinama unazad Njemačka važi za najjaču ekonomiju. Zato i Pročitaj više

POLICAJAC OBAVIO VELIKU NUŽDU ŠEFU U KANCELARIJI

Nedavno je došlo do neugodnog incidenta u PU zagrebačkoj, javlja Telegram. Naime, jedan policajac nezadovoljan svojim šefom obavio je veliku Pročitaj više

NE PRESTAJU REAKCIJE NA KRIVIČNI ZAKON RS: BLAGOVČANIN TVRDI DA ĆEMO IMATI MINI BJELORUSIJU UNUTAR BIH

Usvajanje nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona RS kojim se kriminalizuje kleveta i uvreda u Narodnoj skupštini RS Pročitaj više