ALIČKOVIĆ PORUČIO BEŠLAGIĆU: “TI KAO JAVNA LIČNOST ČIJI SE GLAS ČUJE, TREBA DA PRIČA ISPRAVNO, DA KORISTI ISPRAVNU TERMINOLOGIJU I DA ŠIRI ISTINU A NE DA LUPETA”

Proslavljeni bosanskohercegovački glumac Enis Bešlagić obratio se ispred sjedišta OHR-a u Sarajevu građanima BiH, ali i visokom predstavniku Christianu Schmidtu za kojeg je imao posebnu poruku.

“Gospodine Schmidt, ja sam građanin BiH i obraćam se ispred kancelarije gdje imate finu platu, kažu oko 25.000 eura pa ne vidim razlog zašto onako da reagujete, izgubite živce. Smiješno je gledati da neko iz međunarodne zajednice s tolikom platom pukne, šta bi trebali uraditi naši građani koji jedva preživljavaju”, rekao je Bešlagić.
Nakon toga, uputio je poruku cijeloj međunarodnoj zajednici.

“Znate zašto? Zato što vi nas tako puštate da živimo i radimo sa svim što se nama dešava. U ratu ste gledali kako se ubijamo međusobno, četiri godine, mogli ste zaustaviti taj rat. Nakon rata ste nam obukli luđačku košulju koja se zove Dejtonski mirovni sporazum. Onda ste 25 godina samo dizali plate, ništa niste radili”, poručio je Bešlagić.

https://www.tiktok.com/@crnahronikaofficial/video/7133552263083117830?referer_url=https%3A%2F%2Fcrna-hronika.info%2F&referer_video_id=7133552263083117830&refer=embed&referer_url=https://crna-hronika.info/alickovic-porucio-beslagicu-ti-kao-javna-licnost-ciji-se-glas-cuje-treba-da-prica-ispravno-da-koristi-ispravnu-terminologiju-i-da-siri-istinu-a-ne-da-lupeta/401311?fbclid=IwAR2uUB8Wi_yw1VYId7E7aFfWgaseDPSfsxePWN-1sWnKA9WIXOfFNVVPSok

 

 

Nihad Aličković, predstavnik AntiDayton pokreta nije se u cjelosti složio sa tvrdnjama proslavljenoh bh. glumca. Evo šta mu je poručio.

“Moj Bešlagiću, koliko god si milio ispasti pametan i poslati poruku Schmidt-u na kraju si fulio u jednom dijelu. Kao prvo u BiH nije bio međusobni rat već je nad RBIH izvršena brutalna i planirana ideološka oružana agresija.

Drugo Enise, svijet jeste gledao krvoproliće ali krvoproliće koje je izvršeno nad Bošnjacima. Gledao je zločine i genocid nad Bošnjacima a ne međusobne zločine. Dakle, drugi put kada se obraćas i strancima i bilo kome, TI zaobiđi temu rata i agresije, jer se nažalost evidentno ne snalaziš u tome. Ovaj tvoj dopunski komentar je peglanje karaktera rata u BiH a to je AGRESIJA, i izjednačavanje žrtve i zločinca što je van pameti i završna je faza genocida.

Dakle, ti kao javna ličnost čiji se glas čuje, treba da priča ispravno, da koristi ispravnu terminologiju i da širi ISTINU a ne da lupeta. Podrška poruci Visokom Predstavniku stoji i to je istina ali, TI NEMOJ ŽIV BIO ULAZITI u ratnu tematiku. Svjesno ili nesvjesno praviš više štete nego dobra onda. Svijet je gledao agresiju i zločine nad Bošnjacima i na kraju gledao GENOCID NAD BOŠNJACIMA a nikakvo MEĐUSOBNO KLANJE i UBIJANJE. Tu šuplju priču ne plasiraj više u javnost molim te.

Dakle, sve si super naveo ali nemoj više rat i agresiju spominjati jer očigledno fulaš kontekst redovno!!!

Nije ovo prvi put, da Beslagić pravi strasnu grešku. I ako je potreban doktorat da mu napišem da bi shvatio ONO ŠTO BI VEĆ TREBAO DA ZNA, nije ni to problem, ali evidentno da nekome nekad treba natrljati nos da bi shvatio greške. Ja razumijem lapsuse, razumijem i da se neko ne snalazi kada je ratna terminologija u pitanju ali ne želim i neću da shvatim i pravdam greške koje su nedopustive. Izjednačavanje žrtve i zločinca je završna faza genocida.

Na sve to, Bas zato što je on javna ličnost i što kreira i utiče na stav i mišljenja javnog mijenja baš zato sam tu da ga opomenem i da mu skrenem pažnju, shvataš. Nije to nikakvo pametovanje, već je pokušaj pametovanja s njegove strane, a podvaljivanje odgovornosti međunarodnoj zanednici za stvari za koje znamo ko je kriv. Btw imamo i presude. Koliko god je ta međunarodna zajednica PUSTILA i GLEDALA činjenje zločina, nisu oni bili direktni izvršioci tih zločina i genocida, iako naravno snose veliku odgovornost za pasivno gledanje. Dakle, ne svađa NAS niko niti nas je ko posvađao, niti to čini danas, znamo jako dobro šta su apetiti određenih stranaka i ideologija u BiH i oko BiH, i bas zato, BAAAAŠ ZATO što je Enis izuzetno velika javna ličnost, ne želim da se ovakve stvari plasirsju na koje se NESVJESNO APLAUDIRA.

Nađi u ovih par stotina komentara, komentar da mu je ovo na šta sam se ja osvenuo zaoaralo uši? Nema ga… e vidiš, to je problem itekakav. Tako se kreira i ugiče na javno misšjenje pa čak i kad je pogrešno misljenje i stav.

Ne može se pravom na lično mišljenje falsifikovati Istina i fakt! Ne može se iskrivljivati činjenica pravom na lično mišljenje. Jedno je pravo na lično mišljenje a drugo su fakti i činjenice kojima se ne može proturiječiti! I naravno da mi takve stvari jedu želudac i da ne mogu i ne želim biti prekulturan kada bi on to trebao da zna kao pkesmicu napamet, 30 godina nakon agresije i genocida!!!

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
Malinar Hodžić na suđenju prozvao Bursaća, ovaj mu uzvratio: Kad vas ovakav ološ napada znajte da radite dobru stvar!

Fikret Hodžić, vlasnik firme „Srebrna malina“ i jedan od optuženika u slučaju „Respiratori“ za višemilionski kriminal u završnoj riječi na Pročitaj više

EVO KOLIKO KO ZARAĐUJE U NJEMAČKOJ: SVE PLATE NA JEDNOM MJESTU

Iako je rast plata posljednjih godina usporio i u ovoj zemlji Godinama unazad Njemačka važi za najjaču ekonomiju. Zato i Pročitaj više

POLICAJAC OBAVIO VELIKU NUŽDU ŠEFU U KANCELARIJI

Nedavno je došlo do neugodnog incidenta u PU zagrebačkoj, javlja Telegram. Naime, jedan policajac nezadovoljan svojim šefom obavio je veliku Pročitaj više

NE PRESTAJU REAKCIJE NA KRIVIČNI ZAKON RS: BLAGOVČANIN TVRDI DA ĆEMO IMATI MINI BJELORUSIJU UNUTAR BIH

Usvajanje nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona RS kojim se kriminalizuje kleveta i uvreda u Narodnoj skupštini RS Pročitaj više