Kategorije
VIJESTI

ALMI MUJKIĆ TREBA NAŠA POMOĆ: BOLUJE OD TUMORA ŽELUCA SA METASTAZAMA

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Almu Mujkić iz Lukavca koja ima zloćudni tumor na želucu sa metastazama na maternici i trpi neizmjerne bolove. Za nju je u funkciju stavljen humanitarni broj 17040 kojim donirate 2 KM, a broj je jedinstven za sve operatere u BiH.

Saznala dijagnozu

Alma je supruga, majka i nana. Ona je unazad nekoliko godina imala bolove u stomaku, što su ljekari pripisivali bolestima bubrega. Međutim, u decembru 2021. godine saznaje dijagnozu koju niko ne želi čuti – tumor sa metastazama.

Tada se život ove drage žene mijenja iz temelja. Ona i njen suprug imali su malu radionicu koju su morali zatvoriti zbog Almine bolesti, jer se njen suprug 24 sata dnevno brine o njoj. Do sada su sami finansirali liječenje, ali nažalost iscrpili su sve mogućnosti i obratili su se za pomoć ovom Udruženju.

Pametni lijek

Alma se trenutno nalazi u bolnici u Turskoj, a za pametni lijek i hemoterapiju koju će primati naredna četiri mjeseca potrebno je 11.600 eura. Udruženje Pomozi.ba je bolnici dalo garanciju da će pokriti navedene troškove.

Kako bi se Alma vratila u zagrljaj svoje djece i unučice, osim poziva na broj 17040 možete joj pomoći donacijama putem web stranice www.pomoziba.org ili standardnih žiro računa Udruženja Pomozi.ba.

Napišite Komentar..