ANA BRNABIĆ, PREMIJERKA SRBIJE: “Sramotno je ono što se čulo u Hrvatskoj, niko iz EU ne reaguje…”

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocijenila je danas da je sramotno ono što se čulo u Hrvatskoj – da su Srbi devedesetih godina protjerali sami sebe i da je Beograd kriv za to.

Brnabićeva je kazala da su mnogi od onih koji su protjerani u hrvatskoj vojno-policijskoj akciji “Oluja” izgubili svoje najmilije u NDH, oni koji nisu otišli su pobijeni, a da za to niko nije odgovarao.

– Sramotno je ono što smo čuli. Ponovo ustaška obilježja, ustaške zastave – to je jasna poruka Srbima koji su tada prognani da za njih povratka tamo nema. Iz EU čujemo zaglušujuću tišinu, a tu su nacistički pozdravi koji se ponavljaju iz godine u godinu – rekla je Brnabićeva za RTS.

Kada je riječ o položaju Srba u Hrvatskoj, Brnabićeva je kazala da oni žive neuslovno, da se u te krajeve ne ulaže, te da je poruka takvog odnosa da za njih tamo života nema.

Ona je kazala da niko iz EU ne reaguje na to što se ne poštuje pravo Srba na pismo i na to da je ćirilica, praktično, nedozvoljena u Hrvatskoj.

– Duže od 10 godina čeka se na identifikaciju posmrtnih ostataka 900 ljudi, od kojih je između 360 i 400 Srba ubijenih tokom i nakon “Oluje”. Hrvatska nema nikakvu želju da se ti ostaci identifikuju, predaju porodicama i dostojanstveno sahrane – rekla je Brnabić.

Govoreći o Kosovu, Brnabić je kazala da nije optimistična povodom poruka zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD-a Gabriela Escobara koji je rekao da se u Briselu 18. augusta mora govoriti i o formiranju Zajednice srpskih opština.

Povodom Escobarove ocjene kako sve mora da bude u skladu sa ustavom Kosova, Brnabić je rekla da je “Briselski sporazum, kao međunarodni, iznad tog takozvanog ustava”.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
SVANULO JOJ NAKON ZORE: Kukala da je u Sarajevu premalo svinjetine, a previše Arapa, pa je Čović nagradio ministarstvom kulture i športa (VIDEO)

Sanja Vlaisavljević, nekada profesorica filozofije, logike i sociologije u jednoj sarajevskoj gimnaziji i ekspertica za kulturu dijaloga, svojim namjernim izjavama Pročitaj više

HLADAN TUŠ IZ WASHINGTONA: Blinken se obratio direktno Dodiku – “Ti si na autoritarnom putu Vladimira Putina!”

State Department, kojeg zastupa ambasador Murphy, nastavlja se zalagati za demokratsku i prosperitetnu budućnost koju svi građani Bosne i Hercegovine Pročitaj više

Klanjao je na moje oči 5 puta dnevno: Dejan Dragojević priznao da je prešao u islam, a bivša tašta otkrila zašto je to uradio…

"Klanjao je na moje oči pet puta dnevno"! Dejan Dragojević četiri godine u islamu, a Dalilina mama prva otkrila da Pročitaj više

Tamara Đurić sramno izvrijeđala Dejana zbog promjene vjere: “Stoko! Koga boli uho šta je Ramazan? Poturica je gori od Turčina!”

Vijest da je pobjednik pete sezone rijalitija ''Zadruga'' Dejan Dragojević priznao da je prešao u islam i otišao u Meku Pročitaj više