BAKIR IZETBEGOVIĆ O PROTUKANDIDATU NA IDUĆIM OPĆIM IZBORIMA: “Bećirović je na budžetu pola života, piše otvorena pisma. Da li se neko sjeća jedne rečenice iz tih pisama?”

Lider SDA Bakir Izetbegović boravio je danas u Mostaru uoči početka predizborne kampanje, a tom prilikom je i odgovarao na pitanja građana.

O posljednjim optužbama kandidata za Predsjedništvo BiH Denisa Bećirovića Izetegović je kazao:

“Da vam pravo kažem, nisam to pročitao. Rekli su mi da me optužio da ratnohuškački nastupam. A pri tome je bio u blizini HDZ-ovog sjedišta i nije njih ni spomenuo.

Fahrudin Radončić je, kazao je Izetbegović odgovarajući na pitanje o tome ko bi bio ozbiljniji rival kao kandidat oponentskog bloka, mnogo ozbiljniji kandidat od Bećirovića.

 

“Kada se ponudite za takvu poziciju, onda morate biti sigurni da možete nešto ponuditi u ovakvim okolnostima. Gospodin Bećirović je na budžetu pola života. Piše otvorena pisma. Da li se neko sjeća jedne rečenice iz tih pisama? A koštala su nas dva miliona KM. Naravno da su mogli imati jače kandidate. Uz sve naše prepirke sa gospodinom Radončićem, mi ne možemo kazati da on nije napravio velike stvari, opipljive i vidljive, stvari koje će ostati iza njega. Da je Radončić umjesto Bećirovića, ja bih bio zabrinutiji”, izjavio je Izetbegović.

Prisutnima na tribini također su se obratili potpredsjednik SDA Šerif Špago, predsjednik Kantonalnog odbora SDA HNK Edin Mušić i predsjednik Gradskog odbora SDA Mostar Salem Marić, saopćeno je iz SDA.

“Sinovi mahale” uručili mu zahvalnicu

Spomen-soba agresije na Mostar koja se nalazi u naselju Donja Mahala svjedoči ratnim strahotama kroz koje je prošao ovaj grad.

 

Predsjednik Bakir Izetbegović posjetio je danas Spomen-sobu, gdje su mu predstavnici Udruženja građana “Sinovi mahale” dodijelili plaketu u znak zahvalnosti za podršku u izgradnji ovog objekta.

Nakon posjete Spomen-sobi, Izetbegović je prošetao Mostarom gdje će večeras biti održana tribina Stranke demokratske akcije na temu „Odgovori SDA na aktuelna politička pitanja“.

Tokom šetnje je jedan od mostarskih skakača skočio sa Starog mosta u čast predsjednika Izetbegovića.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
SVANULO JOJ NAKON ZORE: Kukala da je u Sarajevu premalo svinjetine, a previše Arapa, pa je Čović nagradio ministarstvom kulture i športa (VIDEO)

Sanja Vlaisavljević, nekada profesorica filozofije, logike i sociologije u jednoj sarajevskoj gimnaziji i ekspertica za kulturu dijaloga, svojim namjernim izjavama Pročitaj više

HLADAN TUŠ IZ WASHINGTONA: Blinken se obratio direktno Dodiku – “Ti si na autoritarnom putu Vladimira Putina!”

State Department, kojeg zastupa ambasador Murphy, nastavlja se zalagati za demokratsku i prosperitetnu budućnost koju svi građani Bosne i Hercegovine Pročitaj više

Klanjao je na moje oči 5 puta dnevno: Dejan Dragojević priznao da je prešao u islam, a bivša tašta otkrila zašto je to uradio…

"Klanjao je na moje oči pet puta dnevno"! Dejan Dragojević četiri godine u islamu, a Dalilina mama prva otkrila da Pročitaj više

Tamara Đurić sramno izvrijeđala Dejana zbog promjene vjere: “Stoko! Koga boli uho šta je Ramazan? Poturica je gori od Turčina!”

Vijest da je pobjednik pete sezone rijalitija ''Zadruga'' Dejan Dragojević priznao da je prešao u islam i otišao u Meku Pročitaj više