BAKIR IZETBEGOVIĆ VEČERAS U BANOVIĆIMA: “Mirsad Kukić se tajno sastajao sa Draganom Čovićem nudeći mu usluge na štetu Banovića, bošnjačkog naroda i države BiH”

U Banovićima je održan skup Stranke demokratske akcije, na kojem se okupljenim članovima i simpatizerima SDA, te građanima Banovića obratio predsjednik SDA i kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović.
Izetbegović je, obraćajući se prisutnima, istaknuo da broj ljudi koji je danas u Banovićima, po kišovitom vremenu, okupila SDA, druge političke opcije ne mogu ni u mnogo boljim okolnostima.

“Rahmetli Alija je kazao da možete poštovati političare, intelektualce, umjetnike, ili da ih ne poštujete, ali da rudare morate poštovati. Nedavno smo nešto malo pomogli rudarima, ali su nas oni iz srca pripazili. Meni su dali zahvalnicu i pozvali su me da posjetim rudnik u Kaknju, a oni to rijetko rade. To mi je jedno od najznačajnijih priznanja. Rudari su dugo bili potcijenjeni. Ugalj je bio jeftin. Ta vremena su iza nas. Energenti poskupljuju, hrana poskupljuje, a to je ono što BiH može proizvoditi”, kazao je Izetbegović.

Rudari, dodao je, drže socijalni mir u BiH jer, zahvaljujući njihovom radu, građani BiH plaćaju tri puta jeftiniju cijenu električne energije u odnosu na Evropu.

“U Banovićima je, uprkos krizi, pandemiji, podrivanjima i blokadama, urađen dobar posao. Dobar posao je urađen i u Tuzlanskom kantonu. Dobar posao je uradila i Vlada FBiH, koja je unaprijedila sve ekonomske parametre. Obećavam vam, danas ovdje u Banovićima, da ćemo dodatno unaprijediti status rudara. Također vam obećavamo da ćemo povesti nikada konkretniju borbu protiv korupcije, da ćemo graditi zemlju kao nikada do sada, te da će do kraja mandata prosječna penzija i plaća biti 50 posto veća”, poručio je Izetbegović.

Govoreći o problemima na državnom nivou, Izetbegović je ukazao na blokade i opstrukcije SNSD-a i HDZ-a BiH.

“Na sve smo imali odgovor, samo mi iz SDA. Pokušali su državi oduzeti nadležnosti i imovinu. Spriječili smo ih. Pokušali su zaustaviti NATO put. Nastavili smo ga. Htjeli su nastaviti kontrolirati Centralnu izbornu komisiju. Oduzeli smo im tu kontrolu”, poručio je Izetbegović.

Izetbegović je pozvao sve aktere u BiH da odustanu od nerazumnih destruktivnih politika, te da se svi posvete provedbi reformi, jačanju države i unapređenju uvjeta života za sve njene građane.

“SDA je uvijek nudila ruke svakome, mirila. To je prekaljena stranka, referentna, sa najboljim kadrovima. I danas će pružiti ruku svima. Ali moramo biti jaki. Tek tada nas svako poštuje. I to je moja poruka ovdje u Banovićima. Moramo biti jaki”, kazao je Izetbegović.

Izetbegović je, govoreći o raskolu SDA u Banovićima prije četiri godine, kazao da se bivši čelnik SDA u Banovićima Mirsad Kukić tajno sastajao sa predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem, nudeći mu usluge na štetu Banovića, bošnjačkog naroda i države BiH, a isključivo u njegovu ličnu korist.

Prisutnima na tribini su se također obratili predsjednik Općinskog odbora SDA Banovići Bego Gutić, te kandidati Općinskog odbora SDA Banovići na predstojećim Općim izborima.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
CHRISTIAN SCHMIDT PONOVO U AKCIJI: Promijenit će Ustav FBiH da još više ojača HDZ – ko dobije podršku 2/3 Hrvata u Mostaru bit će vladar Federacije!

Kako bi obezvrijedio Lendin potpis, u OHR-u su proteklih mjeseci tražili rješenje koje bi, istovremeno, ojačalo HDZ BiH, odnosno (pot)predsjednika Pročitaj više

Monstrum pušten na slobodu!

Bojan Prodan iz Višegrada, osumnjičen za napad na Fadila i Ajšu Memišević iz sela Omeragići kod Višegrada pušten je na Pročitaj više

EKSPRESNA REAKCIJA ŽELJKA KOMŠIĆA: “Gospodine Schmidt, ukinite izbore i sa američkim ambasadorom birajte vlast i sastav parlamenta u Federaciji BiH!”

"Umjesto navedenog navodnog rješenja koje bi Schmidt trebao nametnuti, predlažem mu da razmisli o jednostavnijem, efikasnijem i neskriveno jasnijem šovinisticko-fašističkom Pročitaj više

RADOVAN VIŠKOVIĆ KOMENTIRAO DOLAZAK ZORANA MILANOVIĆA U BiH: “Odlikovanje brigade HVO-a od strane hrvatskog predsjednika…”

"Derventa je, i prije i poslije posjete predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, bila i ostala grad heroj i simbol stradanja i Pročitaj više