Kategorije
VIJESTI

BAKIR SE HVALIO KAKO BI ALIJA OSTAO U LUKAVICI DA GA ON NIJE SPASIO Pećanin: A izjavio je tužiteljima kako „ništa ne zna, ništa nije radio i da nema pojma ni o čemu“

Advokat Senad Pećanin gostovao je na FACE televiziji gdje je otkrio da je Bakir Izetbegović, koji se u medijima hvalio ključnom ulogom u slučaju Dobrovoljačka, izjavio tužiteljima kako „on ništa ne zna, da ništa nije radio i da nema pojma ni o čemu“.

Pećanin je rekao kako se predsjednik SDA Bakir Izetbegović spominje kao jedan od saslušanih svjedoka u predmetu „Dobrovoljačka“, a koji vodi Tužilaštvo Bosne i Hercegovine.

„Ostao sam prilično šokiran. Ono što je on rekao tužiocima u svom iskazu je u potpunosti u suprotnosti s onim što je u pojedinim medijima govorio, odnosno da je on išao, komandovao i spasio“, rekao je Pećanin.

On je otkrio i šta stoji u iskazu Bakira Izetbegovića datom u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

„Ono što stoji u njegovom iskazu datom tužiocu jeste da on ništa ne zna, da ništa nije radio i da nema pojma ni o čemu“, kazao je Pećanin.

Pećanin je rekao da se nada kako neće doći do postupka po optužnici Tužilaštva BiH, ali da će ukoliko do toga dođe biti zanimljivo čuti iskaz Izetbegovića.

(TBT/PRESS)

Napišite Komentar..