BEĆIROVIĆ POŽURIO, A KOMŠIĆEVA APELACIJA SPREMNA: Pred Ustavni sud BiH ide čim zakon stupi na snagu

Denis Bećirović, član Predsjedništva BiH također je podnio apelaciju, ali preuranjenu, jer zahtjev nije dopustiv ako osporeni akt nije na snazi, kako piše u članu 19 Pravila Ustavnog suda BiH.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić također će uložiti apelaciju za Zakon o nepokretnoj imovini u Rs, koji nije ništa drugo, nego redizajnirani zakon koji je Ustavni sud BiH ranije stavio van snage.

„Zahtjev za ocjenu ustavnosti je pripremljen i biće podnesen pred Ustavnim sudom BiH čim zakon stupi na snagu“, kazali su iz kabineta Željka Komšića za NAP.

Podsjećamo, u Službenom glasniku RS-a 21. februara je objavljen Zakon o nepokretnoj imovini RS-a, a stupa na snagu osam dana od dana objave.

 

Usvajanje Zakona o nepokretnosti za potrebe vršenja vlasti u Narodnoj skupštini bosanskohercegovačkog entiteta Republika srpska (Rs) je još jedno kršenje Ustava Bosne i Hercegovine i ranijih odluka Ustavnog suda BiH i odluka visokog predstavnika kada je u pitanju državna imovina.

Denis Bećirović, član Predsjedništva BiH također je podnio apelaciju, ali preuranjenu, jer zahtjev nije dopustiv ako osporeni akt nije na snazi, kako piše u članu 19 Pravila Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

Iz Ustavnog suda BiH su potvrdili za NAP da je 21. februara stigao zahtjev Bećirovića, ali o sudbini istog nisu mogli govoriti.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
POTRESNA ISPOVIJEST OCA NASTRADALOG EDINA ZEJĆIROVIĆA: “UBICE SU SE HVALILE TIME ŠTA SU EDINU SVE URADILI”

Sudski postupak koji se vodio protiv ubica Edina Zejćirovića u potpunosti je okončan. Prema pravosnažnoj presudi, dvojici ubica smanjena je Pročitaj više

CHRISTIAN SCHMIDT PONOVO U AKCIJI: Promijenit će Ustav FBiH da još više ojača HDZ – ko dobije podršku 2/3 Hrvata u Mostaru bit će vladar Federacije!

Kako bi obezvrijedio Lendin potpis, u OHR-u su proteklih mjeseci tražili rješenje koje bi, istovremeno, ojačalo HDZ BiH, odnosno (pot)predsjednika Pročitaj više

Monstrum pušten na slobodu!

Bojan Prodan iz Višegrada, osumnjičen za napad na Fadila i Ajšu Memišević iz sela Omeragići kod Višegrada pušten je na Pročitaj više

EKSPRESNA REAKCIJA ŽELJKA KOMŠIĆA: “Gospodine Schmidt, ukinite izbore i sa američkim ambasadorom birajte vlast i sastav parlamenta u Federaciji BiH!”

"Umjesto navedenog navodnog rješenja koje bi Schmidt trebao nametnuti, predlažem mu da razmisli o jednostavnijem, efikasnijem i neskriveno jasnijem šovinisticko-fašističkom Pročitaj više