Kategorije
VIJESTI

BILI U JASENOVCU: Poslanička grupa u Skupštini Srbije “Zavetnici” izbačena iz Hrvatske, zabranjen im ulazak u zemlju

Đurđević je rekla da je Granična policija Hrvatske izdvojila kolonu od njihova četiri automobila

Poslaničkoj grupi Srpske stranke “Zavetnici” u Skupštini Srbije danas je zabranjen ulazak u Hrvatsku, bez ikakvog obrazloženja, potvrdila je Srni predsjednica stranke Milica Đurđević.

Đurđević je pojasnila da su poslanici Srpske stranke “Zavetnici”, među kojima su bile i četiri žene, jutros na prelazu Batrovci ušli u Hrvatsku i otišli u Jasenovac, gdje su bili na liturgiji u manastiru, a potom posjetili spomen-obilježje i Muzej posvećen žrtvama genocida u NDH, odakle su otišli u Donju Gradinu da se i tamo poklone žrtvama.

 

Nakon što su iz Donje Gradine krenuli za Hrvatsku da bi se u Pakracu sastali sa vladikom Jovanom, Đurđević je rekla da je Granična policija Hrvatske izdvojila kolonu od njihova četiri automobila i poslije nekoliko sati zadržavanja i pretresa prenijela da im je do daljnjeg zabranjen ulazak u Hrvatsku.

“Dobili smo rješenje o zabrani bez ikakvog pojašnjenja”, rekla je Đurđević i dodala da je na pitanje zašto im je uskraćeno gostoprimistvo Granična policija saopštila da ne može odgovoriti već, ako žele da se žale, to mogu učiniti preko Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Napišite Komentar..