BINGO KUPUJE JOŠ JEDNU SARAJEVSKU KOMPANIJU: SPREMNI SU ULOŽITI 5.000.000 KM

VIJESTI
Podijelite sa prijateljima:

Ako bi svi dioničari prihvatili ponudu, Bingo bi morao isplatiti oko 5 miliona KM za puno vlasništvo u sarajevskoj kompaniji. Kompanija Bingo iz Tuzle objavila je ponudu za preuzimanje firme TP Distributivni centar “Sarajevo” (TPDC).

Bingo je ponudu objavio u skladu sa odredbama Zakona o preuzimanju dioničkih društava, izvještava BiznisInfo.ba. Temeljni kapital TPDC-a je podijeljen na 327.926 redovnih dionica, nominalne vrijednosti 100 KM. Temeljin kapital emitenta iznosi 32.792.600 KM.

Bingo je vlasnik 141.038 dionica emitenta, što predstavlja oko 43 posto udjela u vlasništvu.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Ponuda za preuzimanje se odnosi na 186.888 redovnih dionica što predstavlja oko 57 od ukupnog broja dionica, nominalne vrijednosti 100 KM, koje u trenutku davanja ponude za preuzimaje nisu u vlasništvu ponuditelja.

Ponuđena cijena po jednoj dionici iznosi 27 KM, što predstavlja 27 posto od nominalne vrijednosti dionica. Drugim riječima, ako bi svi dioničari prihvatili ponudu, Bingo bi morao isplatiti oko 5 miliona KM za puno vlasništvo u sarajevskoj kompaniji.

Rok važenja Ponude za preuzimanje je 28 dana, a počinje teći od dana objavljivanja Ponude za preuzimanje u novinama. Inače, zanimljivo je da je drugi najveći vlasnik TPDC-a kompanija Voleta iz Gruda Petra Ćorluke, koja ima 24,5 posto dionica.

Firma Denix iz Srebrenika ima oko 20 posto dioinca, a tuzlanski Bony oko 6,5 posto.