Kategorije
VIJESTI

BIVŠI ŠEF HRVATSKE DIPLOMACIJE U STRAHU OD KOMŠIĆA: „Ne bi bilo dobro da Bošnjaci Hrvatima opet nametnu člana Predsjedništva…“

On je dodao kako Schmidta poznaje dugi niz godina te da je istinski prijatelj svih naroda i države BiH.

Miro Kovač, bivši šef diplomacije Hrvatske govorio je o stanju u BiH.

-Ponovni izbor Željka Komšića u Predsjedništvo BiH bio bi ne samo nepošten i protivan duhu Daytona nego i štetan za bosanskohercegovačke Hrvate kao državotvorni narod, a time i za BiH kao takvu – rekao je Kovač

Bivši hrvatski šef diplomacije Miro Kovač izjavio je u intervjuu za najnovije izdanje Nacionala da je međunarodna zajednica trebala ovlastiti sadašnjeg visokog predstavnika da promijeni odredbe Izbornog zakona kako bi se proveli rezultati izbora te spriječilo preglasavanje Hrvata.

 

– Žao mi je da nije bilo dovoljno mudrosti u međunarodnoj zajednici da moj prijatelj Christian Schmidt kao Visoki predstavnik za BiH iskoristi instrument bonnskih ovlasti i nametne izborni zakon koji bi osigurao da Hrvati u Predsjedništvu BiH i Domu naroda Parlamenta Federacije biraju svoje predstavnike, a da to ne budu Komšićevi “građani”, koji su dominantno Bošnjaci. Ponovni izbor Željka Komšića u Predsjedništvo BiH bio bi ne samo nepošten i protivan duhu Daytona nego i štetan za bosanskohercegovačke Hrvate kao državotvorni narod, a time i za BiH kao takvu – rekao je Kovač.

On je dodao kako Schmidta poznaje dugi niz godina te da je istinski prijatelj svih naroda i države BiH. Ocijenio je da Hrvatska ne može bitnije pomoći Hrvatima bez suradnje između Vlade i predsjednika RH u oblikovanju i provođenju vanjske politike.

Kovač je kazao da bošnjački birači na sljedećim izborima neće nametnuti člana Predsjedništva jer bi se “ponovno radilo o prijevari duha Ustava BiH”. Naveo je kako je Belgija model za rješenje problema u BiH.

Napišite Komentar..