BOMBA ZALIJEPLJENA NA ŠTOK OD VRATA, DJELO BESKRUPULOZNIH LOKALNIH SILEDŽIJA: “VLASNICI POSLALI UPOZORENJE DA MORA PLAĆATI REKET?”

Objekat se renovira od aprila i navodno je uskoro trebao da ponovo počne s radom

Za sada nepoznata osoba aktivirala je eksplozivnu napravu ispred ugostiteljskog objekta Food Ofice u sarajevskom naselju Nova Otoka.

Eksplozija je u petak oko tri časa uznemirila stanare okolnih zgrada u Ulici Džemala Bijedića.

Policija je tokom uviđaja izuzela materijalne tragove (gelere, otiske prstiju sa metalnih površina, te snimke kamera videonadzora), te započela potragu za počiniocem.

Kako se moglo nezvanično saznati, nova vlasnica je objekat zakupila prije godinu i po. Sam objekat se renovira od aprila i navodno je uskoro trebao da ponovo počne s radom.

Interesantno je da je ručna bomba najvjerovatnije zalijepljena s vana, na aluminijski štok od vrata. Počinilac je izvukao osigurač i udaljio se, a eksplozija je uništila aluminijski štok, dok su unutar objekta, na zidovima vidljivi tragovi gelera. Iznad vrata su kamere videonadzora, što počinioca nije spriječilo na postavi i aktivira bombu.

Stanari okolnih objekata smatraju da se vjerovatno radi “o beskrupuloznosti lokalnih siledžija koji su vlasnici poslali upozorenje da mora plaćati reket” piše Oslobođenje.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
NENAD STEVANDIĆ PROVOCIRA: “RS je dokaz da je referendum za nezavisnost Bosne i Hercegovine bio nelegalan”

"Referendum i glasanje je provedeno nezakonito, jer jedan čitav narod nije u tome učestvovao", kaže Stevandić Tokom rasprave na drugoj Pročitaj više

(VIDEO) BRANKA IZ ZVORNIKA SPASILA ŽIVOT NIHADI IZ KALESIJE NAKON ŠTO JE DONIRALA ORGAN POGINULOG SINA

U Podcastu Jedan sat N1 televizije ispričana je nevjerovatna životna priča Branke Vasiljević Todorović iz Zvornika i Nihada Hamzić iz Pročitaj više

EFENDIĆ REAGOVAO NA PORUKU LIDERA SDA: “Ne znam na čemu Izetbegović temelji izjavu kako očekuje da će…”

Naš stav je da imenovanje vlade treba biti riješeno identično kao i na državnom nivou gdje vladu imenuje Predstavnički dom Pročitaj više

“TO JE JADNO…”: Ivana Marić u nevjerici nakon istupa Bakira Izetbegovića…

U obraćanju nakon sjednice Glavnog odbora SDA, predsjednik stranke Bakir Izetbegović ponovo je uzburkao javnost. Ne stišavaju se reakcije na Pročitaj više