Kategorije
VIJESTI

BORENOVIĆ: “Pozivam HRABROG DODIKA da otvori Agenciju za lijekove..”

Neka SNSD izvoli i neka završi ono što je započeo.. Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je da je usvajanje Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske, a zatim odluka Ustavnog suda o privremenom stavljanju van snage istog zakona već viđen scenario paljenja političkih vatri i konflikata u BiH po oprobanom receptu političke braće iz SNSD i SDA.

“Dodik donosi zakone koje naravno ne provodi, ali prebacuje lopticu prijateljima i svojim koalicionim partnerima iz SDA, a onda se loptica prebacuje na Ustavni sud koji stavlja van snage i obustavlja te poteze bh. političkih vladajućih aktera koji se tako igraju već decenijama. To sve kasnije donosi seriju izjava, reakcija, osuđivanja, pozdrava… zavisi sa koje strane dolaze.”

Ovo je rekao Borenović, podsjećajući i na dugogodišnje igrarije Dodika i Izetbegovića gdje jedan prijeti referendumima, drugi podnosi apelacije, predstavljajući to kao odbranu srpskih, odnosno bošnjačkih interesa. Borenović je podsjetio da je Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske dio SNSD-ove farse o vraćanju nadležnosti, da je usvojen prošle godine, a u stvarnosti se ne primjenjuje.

“Ustavni sud obustavlja Agenciju za lijekove koja suštinski ne postoji, nema ni direktora, nema ni zaposlenih, nema ni adrese, nema ni telefona, ali je samo papirološki, formalno prisutna da bi se napravila priča od strane političkih aktera u ovoj zemlji, a da se ne bi pričalo o korupciji, divljanju cijena, neukidanju akciza na gorivo od strane SNSD”, kaže Borenović. On dodaje da ne bi bio iznenađen da se u cijelu priču uključi Kristijan Šmit, koji je ranije osudio donošenje pomenutog zakona, ali je rekao da će sačekati da prvo odluku donese Ustavni sud.

“Pozivam hrabri SNSD i hrabrog Dodika neka konačno ozvaniče otvaranje prostorija Agencije za lijekove Republike Srpske i neka imenuju direktora i neka idu do kraja ako imaju petlje ili će ponovo stati i vaditi se na odluke ustavnih sudova, Šmitova, Inzka… i raznih političkih aktera i na taj način kreirati političke priče. Neka SNSD izvoli i neka završi ono što je započeo, postoji njihova praksa da ne priznaju sudove, ne priznaju ‘najpoznatije turiste'…

Neka konačno ozvaniče rad Agencije za lijekove Republike Srpske ako su toliko dosljedni i neka urade ono što su obećali ili će ovo biti 10. ili 15. krupna politička stvar koju su oni započeli, otvorili i nisu je nikada realizovali do kraja, a cijenažž toga je da su dodatno potrošili i oslabili Republiku Srpsku”, zaključio je Borenović.

(BN TV)