Kategorije
VIJESTI

Borjanu Krišto ipak ne podržavaju sve hrvatske stranke u BiH/HRS: Može li iko istaći makar jednu stvar koju je…

…Borjana Krišto uradila za dobrobit hrvatskog naroda

Hrvatska republikanska stranka (HRS) saopćila je kako ne podržava kandidaturu Borjane Krišto za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda referirajući se na izjave zvaničnika HDZ-a BiH da sve hrvatske stranke podržavaju njenu kandidaturu.

– Slijedom kontinuiranih objava i izjava u javnosti od HDZ-a BiH i njihovih dužnosnika kako “sve hrvatske stranke podržavaju kandidaturu Borjane Krišto”, ovim putem moramo iskazati službeni stav Hrvatske republikanske stranke kako HRS ne podržava kandidaturu Borjane Krišto za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda. Ljudi neka glasuju po svojoj savjesti, ali našu podršku kandidatkinja HDZ-a BiH nema, navodi se u saopćenju HRS-a.

Iz ove su stranke poručili kako su insistirali na svehrvatskom koncenzusu oko kandidata za Predsjedništvo BiH iz reda hrvatskog naroda, ali i da su predlagali “politički neovisnu osobu, intelektualno kapacitiranu i domoljubno osviještenu iza koje bi iskreno stale sve hrvatske stranke”.

– Do zadnjeg trenutka smo inzistirali na tome, u prilog čemu ide činjenica da smo sami odustali od kandidature svog kandidata, kako se ne bi na ovoj razini razbijalo hrvatsko političko biće, osobito znajući kako se ponovno kandidirao “uzurpator” Željko Komšić, ističe se u saopćenju.

Naglasili su kako Krišto ima višedecenijski staž u politici, još od 1999. godine.

– Može li netko istaći makar jednu stvar koju je uradila za dobrobit hrvatskog naroda i čovjeka, a s kojom bi se mogla pohvaliti? Godine 2010. je već jednom bezuspješno bila kandidat za člana Predsjedništva. U godinama kasnijih izbornih ciklusa, 2014. i 2018. izborna jedinica gdje je nosila listu imala najmanju izlaznost. Godine 2018., uz malu izlaznost, imala je i ogroman prosjek nevažećih/poništenih listova. Čak 14 posto, dodaje se.

Još su kazali kako se ne žele petljati u vođenje politike HDZ-a, ali su istakli kako “ne dopuštaju identificiranje te politike s prefiksom hrvatski”, jer je to, kako navode, politika HDZ-a BiH, a ne hrvatska politika.

Na kraju su još jednom podvukli kako HRS ne podržava kandidaturu Borjane Krišto, ali su pozvali građane da, kada je lista za Predsjedništvo u pitanju, glasaju po svojoj savjesti.