Kategorije
VIJESTI

Brnabić: Kurti je sramota današnjeg Balkana

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je sve što vidimo danas na Kosovu, rezultat Kurtijevih unilateralnih poteza.

– Srbija ništa nije uradila da započne ovu krizu, Srbi na Kosovu nisu učinili apsolutno ništa da izazovu ovo što danas vidimo. Upravo suprotno, ovo je epilog višegodišnjeg maltretiranja Srba na Kosovu i nepoštovanja međunarodnih sporazuma. Predsjednik Vučić i Srbija pozivaju na mir, stabilnost, povezivanje i saradnju, a Aljbin Kurti je sramota današnjeg Balkana – navela je Brnabić, a prenosi RTS.

Premijerka Srbije ističe da je Kurti čovjek čija je jedina politika stalno nasilje i stalne provokacije.

– Kurti je taj koji je doveo stvari do ove tačke – ukidanjem prava glasa Srbima, zabranom održavanja izbora na teritoriji Kosova, nepoštovanjem Briselskog sporazuma i otvorenim priznanjem da Priština nikada neće implementirati Briselski sporazum, kao i namjerno pogrešnim i selektivnim tumačenjem starih sporazuma – rekla je Brnabić.

Podsjetimo, u toku večeri su građani postavili barikade na sjeveru Kosova, nakon najave Prištine da sutra počinje primjene odluke o preregistraciji vozila i ličnim kartama. U više gradova na sjeveru Kosova tokom popodneva i večeri čule su se sirene.

(Vijesti.ba)

Napišite Komentar..