BURNO U SARAJEVU: Razgovori o izboru rukovodstva Federacije Bosne i Hercegovine, Lendino pismo Bradari i Stojanoviću…

Izborni zakon Bosne i Hercegovine propisuje proceduru po kojoj tri kandidata odlučuju između sebe koji od njih će obnašati funkciju predsjednika. Ukoliko se dogovor ne postigne, o tome će odlučivati Predstavnički dom Parlamenta FBiH.

U okviru procesa uspostave izvršne vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine za danas su u Sarajevu najavljena dva sastanka u vezi izbora predsjednika i dopredsjednika Federacije BiH.

Jedan od tri člana rukovodstva Federacije BiH Refik Lendo je u pismu svojim kolegama Lidiji Bradari i Igoru Stojanoviću uputio prijedlog za održavanjem zajedničkog sastanka u 10 sati.

Rukovodstvo Predstavničkog doma Parlamenta FBiH se usaglasilo da će pozvati kandidate za predsjednika i dopredsjednike Federacije BiH na radni sastanak u 11 sati kako bi utvrdili sve relevantne činjenice vezane za postupak izbora kandidata, odnosno za postupak izbora predsjednika i dopredsjednika Federacije BiH.

Članovi rukovodstva Federacije BiH Lidija Bradara, Refik Lendo i Igor Stojanović dosad se nisu ni jednom sastali, pa tako još nije odlučeno ko je predsjednik, a ko su potpredsjednici Federacije BiH.

Izborni zakon Bosne i Hercegovine propisuje proceduru po kojoj tri kandidata odlučuju između sebe koji od njih će obnašati funkciju predsjednika. Ukoliko se dogovor ne postigne, o tome će odlučivati Predstavnički dom Parlamenta FBiH.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
NENAD STEVANDIĆ PROVOCIRA: “RS je dokaz da je referendum za nezavisnost Bosne i Hercegovine bio nelegalan”

"Referendum i glasanje je provedeno nezakonito, jer jedan čitav narod nije u tome učestvovao", kaže Stevandić Tokom rasprave na drugoj Pročitaj više

(VIDEO) BRANKA IZ ZVORNIKA SPASILA ŽIVOT NIHADI IZ KALESIJE NAKON ŠTO JE DONIRALA ORGAN POGINULOG SINA

U Podcastu Jedan sat N1 televizije ispričana je nevjerovatna životna priča Branke Vasiljević Todorović iz Zvornika i Nihada Hamzić iz Pročitaj više

EFENDIĆ REAGOVAO NA PORUKU LIDERA SDA: “Ne znam na čemu Izetbegović temelji izjavu kako očekuje da će…”

Naš stav je da imenovanje vlade treba biti riješeno identično kao i na državnom nivou gdje vladu imenuje Predstavnički dom Pročitaj više

“TO JE JADNO…”: Ivana Marić u nevjerici nakon istupa Bakira Izetbegovića…

U obraćanju nakon sjednice Glavnog odbora SDA, predsjednik stranke Bakir Izetbegović ponovo je uzburkao javnost. Ne stišavaju se reakcije na Pročitaj više