BURNO U VUKOVARU NAKON DOLASKA PATRIJARHA PORFIRIJA: “Ta crkva dozvolila je sebi da proklamira jednog radikalnog četnika u liku i djelu Vojislava Šešelja, osuđenog haškog zločinca…”

VIJESTI

Dolazak patrijarha Porfirija u Vukovar komentirao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

– Dolazak bilo koga ispred Srpske pravoslavne crkve, nakon što je ta crkva sebi dozvolila da proklamira jednog radikalnog četnika u liku i djelu Vojislava Šešelja, osuđenog haškog zločinca, govori dovoljno samo za sebe.

S tim činom, barem što se mene osobno tiče napravila je jedan korak u krivom smjeru. Napravljen korak u krivom smjeru definitivno je crta koju ja osobno, a vjerujem i veliki broj Hrvata, ne možemo prijeći. O tome su trebali voditi računa ljudi koji bi trebali biti od vjere i duha.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Trebali su biti puno produhovljeniji i mudriji. Te brade duge su trebale ipak značiti i simbolizirati nekakvu mudrost, prosvijetljenost, a nažalost, doživjeli smo ponovno u realizaciji Srpske pravoslavne crkve – umjesto vjere, ljubavi i ekumenizma, isključivo istinsku nepatvorenu refleksiju srpske hegemonije, izjavio je Penava.