ĆAMIL DURAKOVIĆ, NOVI POTPREDSJEDNIK RS-A: DODIK JE BOSANAC. PRUŽIT ĆU RUKU DUŠMANU DODIKU!

VIJESTI

U programu Face televizije kod Senada Hadžifejzovića gostovao je potpredsjednik Republike Srpske gospodin Ćamil Duraković.

Pružit ću ruku dušmanu Dodiku! Ako neće dobro, svađat ćemo se! Živjet ću u mojoj Banjoj Luci! Da sam izgubio, ne bih se više bavio politikom, ali ne bih se ni vratio u Ameriku! Dodik pokušava kidnapovati Banju Luku i RS, neće moći! Sve ću ispoštovati, ali želim da čujem i da Dodik poštuje državu BiH! Oni koji se najviše svađaju na političkoj sceni, najbolji su prijatelji u provođenju izbornog inžinjeringa! U selu Klisa živi oko 60 ljudi, a na izbore je izašlo oko 200!

Očekivao sam mnogo veću razliku na redovnim mjestima, ali s obzirom na to da sam bio sam i nisam imao infrastrukturu, sumnjao sam na izborni inžinjering; on je moguć. Postoje mjesta koja su ponovo prebrojana, ali i dalje ne odražavaju pravu volju birača. To je slučaj u Zvorniku, mjestu Đulići. Tamo je kandidat SDA dobio 200 i nešto glasova, a ja deset. Nema logike! Neko je profesionalno odradio glasanje za ljude koji uopšte nisu tu! U selu Klisa Dodik je dobio 103 bošnjačka glasa! Pričao sam tamo s ljudima koji su rekli da niko nije glasao za Dodika!

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Oni koji se najviše svađaju na političkoj sceni, najbolji su prijatelji u provođenju izbornog inžinjeringa! U Janji je na tri biračka mjesta Bratić imao 100 glasova, a Arifagić 60. To su viši politički i stranački interesi gdje se može dogovoriti trgovina. Nisam zadovoljan izbornim procesom, ali jesam svojom pobjedom! Pokazatelj sam da je moguće da prevlada zrela politika, da to bude pokazatelj da je više “nas” nego “njih”. Ovo nije moja pobjeda, nego zrelost demokratije da je ipak u ovom kuršlusu sve moguće! Prvo jutro kad dođem na posao pružit ću mu ruku! Obećao sam da ću ići putem dijaloga! Ako on to neće, ja za to nisam odgovoran; onda se ne poštujemo! Ja nisam potpisao ni želio RS, ali je moja realnost i želim da moje ljude, koji tu žive, uvažavaju. Dodik meni nije poklonio mandat, nego građani! Koliko nas on prihvati, toliko ćemo biti saradnici. Sve ću ispoštovati, ali želim da čujem i da Dodik poštuje državu BiH. Ko je Mulahusić da određuje matricu kretanja Bošnjaka koji su dali svoju očevinu?! Neće nam on praviti okvir u kojem se krećemo, jer ovdje žive naša djeca, a ne njegova!