ČEČENSKI KRVNIK RAMZAN KADIROV OČAJAN ZBOG PORAZA RUSKE VOJSKE: “Sve ću reći Putinu…”

Zloglasni čečenski lider Ramzan Kadirov kritizirao je vodstvo ruske vojske zbog ukrajinske ofenzive na sjeveroistoku Ukrajine. Kadirov je na svom Telegram kanalu sugerirao da ruski predsjednik Vladimir Putin možda nije svjestan pravog stanja, javlja Guardian.

“Napravili su greške i mislim da će izvući potrebne zaključke. Ako danas ili sutra ne dođe do promjena u strategiji, bit ću prisiljen razgovarati s vodstvom ministarstva odbrane i vodstvom države kako bih im objasnio stvarno stanje na terenu. To je vrlo zanimljiva situacija. Rekao bih da je zapanjujuća”, objavio je Kadirov na Telegramu.

Od početka rata Krmelj je ušutkavao različite osobe liberalnih stavova koje su kritizirale rat. No kako se stvari na bojnom polju pogoršavaju, Putin je na meti kritika.

To se posebno vidi po objavama pojedinih ruskih vojnih blogera, koji su od početka bili za rat u Ukrajini, a sada kritiziraju Kremlj zbog loše strategije. Jedan od njih je i bivši FSB-ovac Igor Girkin, koji je nedavno napisao da je Rusija već izgubila rat.

Mnoge jedinice iz Čečenije sudjelovale su u borbama, a iako Kadirov djeluje jako odano Moskvi, on je jedan od rijetkih političara čije poruke Kremlj ne kontrolira u potpunosti, piše Guardian.

Fokus je sada na Putinu i na to kako će odgovoriti na povlačenje. Prethodno je zataškao tvrdnje da je napravio strašnu pogrešnu procjenu u februaru kad je mislio da bi ruska vojska mogla pregaziti Ukrajinu za nekoliko dana.

U nedavnom istupu Putin je rekao da Rusija nije ništa izgubila tokom rata. S obzirom na to da su posljednjih dana gubici veliki, teško će građani Rusije povjerovati u Putinove riječi. Ruski vojni blogeri su u subotu žestoko kritizirali Putina jer je bio na proslavi Dana Moskve dok su s bojišta dolazile katastrofalne vijesti.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
SVANULO JOJ NAKON ZORE: Kukala da je u Sarajevu premalo svinjetine, a previše Arapa, pa je Čović nagradio ministarstvom kulture i športa (VIDEO)

Sanja Vlaisavljević, nekada profesorica filozofije, logike i sociologije u jednoj sarajevskoj gimnaziji i ekspertica za kulturu dijaloga, svojim namjernim izjavama Pročitaj više

HLADAN TUŠ IZ WASHINGTONA: Blinken se obratio direktno Dodiku – “Ti si na autoritarnom putu Vladimira Putina!”

State Department, kojeg zastupa ambasador Murphy, nastavlja se zalagati za demokratsku i prosperitetnu budućnost koju svi građani Bosne i Hercegovine Pročitaj više

Klanjao je na moje oči 5 puta dnevno: Dejan Dragojević priznao da je prešao u islam, a bivša tašta otkrila zašto je to uradio…

"Klanjao je na moje oči pet puta dnevno"! Dejan Dragojević četiri godine u islamu, a Dalilina mama prva otkrila da Pročitaj više

Tamara Đurić sramno izvrijeđala Dejana zbog promjene vjere: “Stoko! Koga boli uho šta je Ramazan? Poturica je gori od Turčina!”

Vijest da je pobjednik pete sezone rijalitija ''Zadruga'' Dejan Dragojević priznao da je prešao u islam i otišao u Meku Pročitaj više