Kategorije
VIJESTI

CHRISTIAN SE DO SARAJEVA KRADE: Visoki predstavnik se večeras vraća u BiH, sletit će na tuzlanski aerodrom da bi izbjegao…

Navodno, Schmidt je svoju odluku spreman obznaniti tokom naredne sedmice.

Visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt se vraća u našu domovinu večeras. Nakon što je “zakuhao” s najavom izmjene Izbornog zakona po modelu koji odgovara HDZ -u izbjegavao je novinare, a to planira i večeras tako što će umjesto u Sarajevo sletiti na tuzlanski aerodrom, javlja NAP.

Međunarodna zajednica je ovdje načinila ‘državu čuda’, državu kakve nigdje nema, pisao je Schmidtu akademik Esad Duraković, čini se uzalud. Ako je suditi po dokumentima koji su procurili iz OHR-a Schmid uvođenjem centusa od 3 posto za Izbor delegata u Dom naroda F BiH nastavlja utabanim stazama međunarodne zajednice. To je put ka cementiranju podjele BiH, ali i mogućem okretanju Bošnjaka od Zapada prema Rusiji.

 

Schmidt svojim naumom ide i kontra Rezolucije o BiH koju je usvojio njemački Bundenstag. Zašto to radi građanima BiH još ne želi pojasniti. Umjesto toga lomi prste političkim predstavnicima da aminuju njegov naum, te na šutnju obavezuje i predstavnike civilnog društva koji su mu uz podršku 90.000 građana poslali Deklaraciju o ustavnim promjenama potpuno suprotnu onome šzo on planira raditi.

Navodno, Schmidt je svoju odluku spreman obznaniti tokom naredne sedmice. Reakcije su brojne, posebno od onih koji smatraju da je anticivilizacijsko i nedemokratsko držanje građana BiH u nametnutim torovima. Član Predsjedništva BiH Željko Komšić je bio najdirektniji sa konstatacijom da je Schmidt svojim postupcima pokazao kako je Bošnjacima namjenjena sudbina Jevreja, piše NAP.

SB

Napišite Komentar..