Kategorije
VIJESTI

“CIJENA BARELA U SVIJETU 105 DOLARA, KOD NAS 605 KM”: Prevoznici u oba bh. entiteta sutra obustavljaju rad zbog cijena gorica

Prevoznici u oba bosanskohercegovačka entiteta parkirat će sutra svoje kamione i obustaviti rad zbog enormnog poskupljenja cijene goriva.

Prevoznici u oba bosanskohercegovačka entiteta parkirat će sutra svoje kamione i obustaviti rad zbog enormnog poskupljenja cijene goriva.

Predsjednik Udruženja prevoznika RS Nikola Grbić u izjavi za BN TV kazao je da su prevoznici na ovo primorani jer od vlasti mjesecima doživljavaju ignorisanje kada su u pitanju osnovni uslovi za rad koji, kako navode, postaju sve teži.

Podsjetimo, u Sarajevu je jučer zbog nekontrolisanog rasta cijena goriva održana protestna vožnja.

Kolona vozila potom je krenula prema centru grada. Vozači su trubili i blicali u znak protesta protiv visokih cijena goriva.

“Cijena jednog barela nafte u svijetu košta 100 dolara, a kod nas 605 KM. Mi nismo ovce koje će šutjeti i trpjeti, dok se političari na vlasti stalno izvlače ratom.

Ovo je samo upozorenje. Ukoliko našim zahtjevima ne bude udovoljeno, pokazat ćemo da ako političari mogu izazvati kolaps, da možemo i mi”, poručili su ranije organizatori.

Napišite Komentar..