„ČIM JE NASER ORIĆ OSLOBOĐEN, NEMA BRIGE…“: Društvene mreže gore nakon sramnog istupa Milorada Dodika…

VIJESTI
Podijelite sa prijateljima:

„Slobodna Bosna“ donosi samo one komentare koji nemaju uvredljiv sadržaj.

Ne stišavaju se reakcije nakon skandaloznog istupa predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika.

Naime, Milorad Dodik je optužio sutkinju Jasminu Ćosić Dedović za pristrasnost, a kao argument je naveo njezino učešće u predmetu protiv zapovjednika Armije BiH Nasera Orića.

Uslijedile su brojne reakcije na društvenim mrežema.

„Slobodna Bosna“ donosi samo one komentare koji nemaju uvredljiv sadržaj.

 

Podsjetimo, Predsjednik bh entiteta Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da sudija Suda BiH Jasmina Ćosić Dedović nije podobna za odlučivanje o tužbi koju je Tužilaštvo BiH podiglo protiv njega i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika RS Miloša Lukića, te da je nemoguće imati povjerenje u tu pravosudnu instituciju.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

-Dedovićeva se odavno svrstala ne jednu stranu, bila je u timu koji je branio Nasera Orića.

Čuo sam da je bila i u ekipi koja je oslobodila Orića. Ona je bila i u OHR-u. Kako je moguće da Milorad Dodik bude kriv, a Naser Orić nije? Hoćete povjerenje, nema povjerenja. Kako da vjerujemo u pravosuđe kada mnogi svjedoci protiv Orića danas nisu živi, rekao je Dodik.

-Moja ustavna obaveza, kao predsjednika Republike Srpske, bila je da potpišem ukaz o proglašenju zakona koji je donijela Narodna skupština Republike Srpske.

Kako je moguće da živimo u zemlji u kojoj jedan broj pravnika, sudija, tužilaca smatra da stranac, koji nema pravo da nametne zakon, može da tuži, upitao je zabrinuti Dodik.

Inače, na Općoj sjednici Suda Bosne i Hercegovine donesena je odluka da se odbije zahtjev advokata predsjednika RS-a Milorada Dodika o izuzeću sutkinje Jasmine Ćosić-Dedović.

Odluka je donesena jednoglasno. To znači da će, ukoliko Sud BiH potvrdi optužnicu Tužilaštva BiH, sutkinja Ćosić Dedović voditi proces protiv Dodika.

Tužilaštvo BiH je 11. augusta podiglo optužnicu protiv predsjednika RS Milorada Dodika i v. d. Službenog glasnika Miloša Lukića zbog nepoštivanja odluka visokog predstavnika u BiH.