ČOLPA OBJASNIO ZAŠTO JE GLASAO “ZA” ODIGRAVANJE UTAKMICE SA RUSIJOM: “Pa čudno je, ali sam se prilikom glasanja odvojio od politike…”

Fuad Čolpa, glasao je za odigravanje prijateljskog susreta Rusije i Bosne i Hercegovine, a za SportSport.ba je objasnio zbog čega je to uradio.

Nakon što je Rusija izvršila agresiju na Ukrajinu, Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) i Evropska fudbalska federacija (UEFA) suspendovale su rusku reprezentaciju i tamošnje klubove iz svih zvaničnih takmičenja.

Tako je ruskim klubovima, ali i reprezentaciji ostalo samo da igraju prijateljske susrete sa reprezentacijama koje zbog cjelopupne situacije budu to željele, a iz Fudbalskog saveza Rusije su uputili ponudu Fudbalskom savezu naše zemlje za odigravanje prijateljskog susreta.

Ponuda je na adresu našeg saveza stigla krajem prošlog mjeseca, a iz naše krovne kuće su i od UEFA-e zatražili mišljenje. Dobili su i odgovor u kojem stoji da se UEFA ne protivi odigravanja susreta i da nije nadležna za prijateljske mečeve na tlu Rusije.

Nakon što je stigao odgovor iz UEFA-e sazvana je sjednica Komiteta za Hitnost koji broji šest članova, a da bi se odluka usvojila potrebno je da za nju glasa pet, što znači da barem jedan član iz tri komponenta (kantonalni savezi, županijski savezi i FS RS) mora podići ruku.

I upravo je tako bilo na današnjoj sjednici. Članovi Komiteta za hitnost iz FS RS i županijskih saveza (Vico Zeljković, Miloš Brkić, Ivan Beus i Dragan Soldo) bili su za odigravanje susreta, pa im je trebao još jedan glas iz kantonalnih saveza i dobili su ga iz Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo, odnosno od Fuada Čolpe, dok je Irfan Durić bio protiv.

Odluka je ovo o kojoj će se sasvim sigurno još mnogo dikustovati i koja će biti u centru pažnje svjetskih medija, a zbog čega jhe glasao “za” Čolpa je objasnio za SportSport.ba.

“Glasao sam za sport, fudbaleri nisu krivi za agresiju Rusije na Ukrajinu”, istakao je Čolpa za SportSport.ba.

Shvatili smo šta govori Čolpa i u neku ruku njegovo objašnjenje može i “piti vode”, no piztali smo ga da li mu je bilo čudno to što je Fudbalski savez Rusije poslao ponudu Fudbalskom savezu naše zemlje, a ne recimo fudbalskom savezu Hrvatske, Crne Gore, Srbije ili Sjeverne Makedonije.

“Pa čudno je, ali sam se prilikom glasanja odvojio od politike. A i uslovi za naš Savez su dosta povoljni”, zaključio je Čolpa.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
SVANULO JOJ NAKON ZORE: Kukala da je u Sarajevu premalo svinjetine, a previše Arapa, pa je Čović nagradio ministarstvom kulture i športa (VIDEO)

Sanja Vlaisavljević, nekada profesorica filozofije, logike i sociologije u jednoj sarajevskoj gimnaziji i ekspertica za kulturu dijaloga, svojim namjernim izjavama Pročitaj više

HLADAN TUŠ IZ WASHINGTONA: Blinken se obratio direktno Dodiku – “Ti si na autoritarnom putu Vladimira Putina!”

State Department, kojeg zastupa ambasador Murphy, nastavlja se zalagati za demokratsku i prosperitetnu budućnost koju svi građani Bosne i Hercegovine Pročitaj više

Klanjao je na moje oči 5 puta dnevno: Dejan Dragojević priznao da je prešao u islam, a bivša tašta otkrila zašto je to uradio…

"Klanjao je na moje oči pet puta dnevno"! Dejan Dragojević četiri godine u islamu, a Dalilina mama prva otkrila da Pročitaj više

Tamara Đurić sramno izvrijeđala Dejana zbog promjene vjere: “Stoko! Koga boli uho šta je Ramazan? Poturica je gori od Turčina!”

Vijest da je pobjednik pete sezone rijalitija ''Zadruga'' Dejan Dragojević priznao da je prešao u islam i otišao u Meku Pročitaj više