ČOVIĆ: HVALA PLENKOVIĆU ŠTO SU SE PREGOVORI ZAVRŠILI NA OPŠTE ZADOVOLJSTVO HRVATA U BIH

VIJESTI

Resorna koordinacija dužnosnika HDZ-a BiH i HDZ-a RH, koje su predvodili predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović i predsjednik HDZ-a RH i predsjednik hrvatske vlade Andrej Plenković, održana je u petak u Zagrebu.

U izjavi za medije nakon održanog sastanka Dragan Čović je kazao kako zadnjih šest godina koordinacije rade intenzivno. Kako bi unaprijedili sve ono što treba podići na veću razinu. Kada je u pitanju demografska politika, socioekonomski odnosi, obrazovanje i kultura, saopšteno je iz HDZ-a BiH.

Dragan Čović se zahvalio Plenkoviću
“Sva područja života hrvatskog naroda u BiH obrađujemo u jednom kontinuitetu kroz institucije zakonodavne i izvršne vlasti u Republici Hrvatskoj. Danas smo na taj način organizirali jednu koordinaciju. Više od 40 nas je ovdje u tim aktivnostima da vidimo kako možemo unaprijediti sve ono što još uvijek treba podići na jednu veću razinu. Kada je u pitanju demografska politika, kada su u pitanju socioekonomski odnosi, obrazovanje, kultura… S te strane hvala svim ministrima, i kompletnoj Vladi Republike Hrvatske. Da nije bilo HDZ-a RH i predsjednika Plenkovića, teško da bi mi bili ponosni na rezultate izbora koje smo ostvarili na Općim izborima”, istaknuo je Čović.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Nastavak saradnje
Ocijenio je kako je ova vlada u svojih šest godina djelovanja uvelike omogućila da se “pregovarački procesi koji se vode u zadnje dvije godine, a posebno intenzivno zadnjih godinu dana, i proces izbora privedu na opće zadovoljstvo Hrvata u BiH”.

“Siguran sam da ćemo na taj način nastaviti i dalje. Mnoštvo novih ljudi koji će doći u izvršnu vlast u ime hrvatskog naroda u BiH od kantonalne, entitetske do razine Vijeća ministara. Gdje ćemo imati predsjedateljicu Vijeća ministara. Još će više stvoriti pretpostavke za intenzivniju saradnju između Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara BiH. Ali i nižih razina vlasti u BiH”, zaključio je Čović.

“Na resornoj koordinaciji HDZ-a HR i HDZ-a BiH nastavlja se dijalog i saradnja o svim projektima i temama važnima za Hrvate u BiH”.

“Čestitamo na izbornim rezultatima i dajemo podršku dovršetku formiranja vlasti u BiH. U kojoj treba poštovati ravnopravnost tri konstitutivna naroda”, istaknuo je Plenković.