ČOVIĆ NA SKUPU U ZAGREBU KAZAO DA SU U BIH NAPADNUTI HRVATSKI NAROD, KATOLIČKA VJERA I HRVATSKI SIMBOLI

Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i njegovog privatnog udruženja HNS u Zagrebu je učestvovao na Konferenciji ambasadora, generalnih konzula, konzula i vojnih izaslanika Republike Hrvatske.

Kako je saopćio HNS, okupljeni visoki dužnosnici razgovarali su o ulozi Republike Hrvatske i njenih predstavnika u svijetu te o položaju Hrvata izvan Republike Hrvatske.

Čović se obratio prisutnima tokom posebne panel rasprave, na kojoj je govorio o odnosima Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske te dosadašnjoj i planiranoj saradnji.

– Također, informirao je sve prisutne o ozbiljnim problemima s kojima se Bosna i Hercegovina, a naročito hrvatski narod susreće usprkos svom ustavnom statusu u najvećoj političkoj krizi nakon Dejtona. U tom svjetlu istaknuo je kako je bitno koristi učtiv jezik diplomatije prenoseći istinu o aktuelnoj situaciji u BiH te podizati svijest o alarmantnim političkim agendama koje zazivaju urušavanje Sporazuma koji je Bosni i Hercegovini donio mir – saopćili su iz HNS-a i dodali:

– Upozorio je na zapaljivu retoriku, govor mržnje i napade usmjerene ne samo na legitimne predstavnike hrvatskog naroda nego i na hrvatski narod u cjelini, katoličku vjeru i hrvatske simbole. Izmjene Izbornog zakona su naznačene kao prioritet i osnova formiranja vlasti nakon oktobarskih izbora, ali i povratak pomirenja između bošnjačkog i hrvatskog naroda u BiH.

Izmjene Izbornog zakona su naznačene kao prioritet i osnova formiranja vlasti nakon oktobarskih izbora, dodaju iz HNS-a, ali i povratak pomirenja između bošnjačkog i hrvatskog naroda u BiH.

Čović je na marginama Konferencije održao radne sastanke s visokim dužnosnicima s kojima je razgovarao o trenutnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i potrebnim koracima za ostvarenje napretka i zaštite hrvatskoga naroda

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
BOSANAC ZBOG SUHOG MESA I CIGARETA KAŽNJEN S 1.650 EURA!

Mnogi i dalje skupo plaćaju činjenicu da ne znaju što smiju unijeti iz BiH prema Schengenu Kao država koja je Pročitaj više

Prije tri godine sa drugom otišao u ribolov i nikad se nije vratio: Njegova sudbina je misterija

16. marta 2020. godine dva druga, Ilija Đokić iz Šapca i Milan Mišković, otišli su na pecanje na Dunav i Pročitaj više

Bursać: Banja Luka umjesto sjećanja na etničko čišćenje izmišlja nova srbovanja

Hoće li u kalendar istorijskih događaja Banje Luke biti uvršteno protjerivanje 70 hiljada Banjalučana nesrba I rušenje svih banjalučkih džamija? Pročitaj više

SENAD PEĆANIN ŠOKIRAN NAJAVOM NERMINA NIKŠIĆA: “Ako se to dogodi, onda BiH više i ne treba da postoji…”

-Članovi komisije iz SDP-a nisu bili spremni da oni moraju da eliminišu sve kandidate a da ide samo jedan kandidat Pročitaj više