ČOVIĆ OČAJAN NAKON POBJEDE KOMŠIĆA: “Jučer su u BiH održani izbori koji su se održali uz neizmijenjen i nepravedan Izborni zakon…”

VIJESTI

“Zajedno smo potvrdili da BiH ne može biti normalna europska država i ne može funkcionirati bez Hrvata kao jednakopravnog naroda kojega će predstavljati legitimni predstavnici”, poručio je Čović.

Lider HDZ-a BiH Dragan Čović oglasio se jutros i prokomentirao julerašnje Opće izbore u Bosni i Hercegovini.

-Jučer su u BiH održani Opći izbori – izbori koji su se održali uz neizmijenjen i nepravedan Izborni zakon. Mi smo, kao HDZ i HNS, uvjerljivo i plebiscitarno dobili izbore unutar BiH i hrvatskoga naroda te ostvarili najbolji rezultat ikada.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Veliko hvala i ovim putem upućujem našem hrvatskom narodu kao i svim kolegama iz HNS-a. Zajedno smo potvrdili da BiH ne može biti normalna europska država i ne može funkcionirati bez Hrvata kao jednakopravnog naroda kojega će predstavljati legitimni predstavnici.

 

Hrvati u BiH žele osigurati i zaštititi svoju jednakopravnost i ustavnu poziciju. Zbog toga, neizmjerna zahvala premijeru Andreju Plenkoviću na nemjerljivom povijesnom doprinosu i kontinuiranoj podršci u rješavanju ovog prevažnog pitanja za naš hrvatski narod, poručio je Čović.

Podsjetimo, Čović je sinoć zahvalio Borjani Krišto koja je, kako je kazao, “dobila najveći broj glasova Hrvata u BiH, a koja je izišla na megdan Željku Komšiću koji je unaprijed upisao bošnjačke glasove u borbi za hrvatskog člana Predsjedništva”.

(SB)