Kategorije
VIJESTI

Čovićev portal: Bošnjaci žele zabraniti ulazak Abazoviću u BiH, no daleko veći problem za našu zemlju su Adis Ahmetović i Dženan Đonlagić koje treba sankcionirati!

Crnogorski premijer Dritan Abazović izavao je oštre reakcije i osude svojim govorom na obilježavanju 27. godišnjice genocida u Srebrenici. Podsjećamo, Abazović je kazao da “genocid nije počinjen nad Bošnjacima, nego nad ljudima” te da ga “nisu počinile vojske nego politike, poltike zla”.

Na društvenim mrežama možemo vidjeti komentare na ovu temu i  izjavu premijera Crne Gore.

Većina pratitelja dijeli mišljenje, osuđujući ovaj potez. Neki smatraju da je ovim činom postao persona non grata i da bi mu se trebao zabraniti dolazak u Srebrenicu, a neki ipak vjeruju da se pogrešno izrazio, te da bi se nakon njegove isprike trebalo prestati sa osudama.

– Dotičnom liku treba trajno zabraniti ulazak u BiH kao i Usami Zukorliću koji ovog pomenutog ublehaša uveliko brani i opravdava.

– Vučićev glasnogovornik.

Međutim koliko god bila nespretna Abazovićeva izjava u  BiH postoje puno teži ekscesi koje bi naše vlasti trebale sankcionirati. U prvom redu trebalo bi zabraniti ulazak u BiH Adisu Ahmetoviću a zabraniti politički rad Dženanu Đonlagiću i stranci DF koji uporno napadaju na same temelje BiH. Abazovićeva izjava je potpuno točna no naravno i nedostatna u prezentaciji ali to svakako nije teži prekršaj u odnosu na Ahmetovića i Đonlagića koje trebamo pod hitno sankcionirati zabranama!

 

Napišite Komentar..