Kategorije
VIJESTI

Čovićev portal: Jadna smo mi država ako ovaj politički radikal i rušitelj BiH može ući u našu zemlju!

Adis Ahmetović, zastupnik u Bundestagu i izvjestitelj njemačkog SPD-a u odboru za vanjsku politiku, inače jedan od predlagača Rezolucije o BiH, dolazi u Sarajevo.

Kako saznaje portal Radiosarajevo.ba, Ahmetović stiže u glavni grad BiH u privatni posjet, a u povodu predstojećeg Kurban-bajrama, jednog od dva najveća muslimanska blagdana.

No, vjerojatno će osim susreta sa prijateljima, poznanicima i rodbinom biti prilike da u glavnom gradu BiH razgovara i društveno-političkim prilikama u zemlji i regiji, te implikacijama usvojene Rezolucije.

„Gradimo most za europsku BiH, građani se više ne trebaju plašiti“, kazao je Ahmetović u intervjuu za Radiosarajevo.ba nakon usvajanja Rezolucije.

Roditelji Adisa Ahmetovića su 1992. godine iz Kotor-Varoši izbjegli u Njemačku. Adis je rođen godinu dana kasnije.

‘Građani se više ne moraju plašiti ‘uzviknuo je slavodobitno ovaj politički žutokljunac predmnijevajući nekakvu veličinu totalno beznačajne deklaracije koja je samo mrtvo slovo na papiru i neće imati nikakav pravni učinak za našu zemlju.

No, jasno je da će rezolucija dodatno pogoršati međunacionalne odnose u BiH jer ima namjeru opasno rušiti temelje jedino moguće višenacionalne i ravnopravne BiH. Ahmetović je umislio da je srušio konstitutivne narode i sigurno će nastaviti u tom smjeru što implicira nove netrpeljivosti a možda i konflikte unutar ove države-

Ako se sjetimo da su naše vlasti nedavno zabranile ulazak nekolicini srpskih državljana označivši ih kao opasne za BiH onda svakako odmah treba zabraniti ulazak Ahmetovića u BiH jer je trenutno jedan od najopasnijih radikala koji nam prijete i gura nas u nove probleme..

Ahmetovićeva politička djelovanja moraju biti pod prismotrom i hrvatske i srpske politike koje bi trebale već danas jako reagirati na ovu žutokljunčevu političku podvalu ali i mješanje Njemačke u unutarnje stvari naše zemlje.

 

Napišite Komentar..