ČOVIĆEV PORTAL LUDI: “Komšić je ponovo nasamario Bošnjake!”

VIJESTI

“Njegove izjave su bile ekstremno radikalne da će patrioti i domoljubi ako treba dići revoluciju i neće dozvoliti nikakav aparthejd zakon koji bi dijelio ovu zemlju”, piše portal blizak vrhu HDZ-a.

Svi oni koji razumiju politiku sigurno znaju da je Željko Komšić samo obični politički manipulator koji dosta uspješno vlada masom onih koji ga podržavaju. To je pokazano i dokazano u više navrata kroz sve ove godine, piše mostarski ABC portal.

“Najnoviji primjer političkog manipuliranja Željka Komšića je bila netom završena predizborna kampanja kao i sami izbori u našoj zemlji”, piše ABC portal i dodaje da je “Komšić svoju politiku gradio uglavnom na netrpeljivosti prema Hrvatskoj i Hrvatima i da se bošnjačkoj javosti predstavlja kao veliki zagovornik građanskog uređenja te je sve ove godine, a posebno u zadnjem mandatu bio radikalno protiv promjena Izbornog zakona kojima bi se Hrvatima izišlo u susret i donekle ispravila nepravda”.

“Njegove izjave su bile ekstremno radikalne da će patrioti i domoljubi ako treba dići revoluciju i neće dozvoliti nikakav aparthejd zakon koji bi dijelio ovu zemlju”, piše portal blizak vrhu HDZ-a.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Pored redovnih napada na Hrvatsku i Hrvate, piše ABC portal, Komšić se jako obrušavao na visokog predstavnika Schmidta i na njegove izmjene izbornog zakona koje bi mogle potvrditi legitimno predstavljanje.

“Često je na skupovima govorio da su Schmidtove namjere uvesti aparthejd i palestinizirati Bosnu i Hercegovinu. Komšić je na skupovima bio uvjerljiv te odavao sliku besprijekornog borca za građansku BiH i besprijekornog borca protiv visokog predstavnika i njegovih namjera”, piše portal blizak Draganu Čoviću.

ABC portal piše da su na jučerašnjim izborima maske pale i Komšić je zapravo samo pokazao da je manipulator bez premca na ovim prostorima.

“Uspio je prevarom i izbornim inženjeringom doći do najviše glasova i vrlo vjerovatno do još jednog mandata što mu je bio jedini cilj. Svi oni koji razumiju imalo politiku su već jučer vidjeli da je nakon nametnutih odluka i promjena izbornog zakona kojima je Schmidt zacementirao legitimno predstavljanje kao neizostavan dio popunjavanja Doma naroda, Komšić uglavnom više nije bio radikalnih stavova i nije spominjao aparthejd zakon kojim se izlazi u susret UZP-ovoj politici. Očigledno je da je Komšić reterirao po svim pitanjima kad je vidio da mu dolazi još jedan mandate”, zaključuje ABC portal.