Kategorije
VIJESTI

ČOVIĆEV PORTAL LUDUJE: Komšić ili je alkoholiziran ili mu se pričinja da EU ukida konstitutivne narode i Ustav BiH

Željko Komšić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, oglasio se nakon što je Europski parlament usvojio izvještaj o Bosni i Hercegovini.

On kaže kako su europarlamentarci još jednom odbacili entički koncept konstitutivnosti, što je već odavno postala praksa.

Lider DF-a je poručio kako će se i dalje nastaviti zalagati za građansku državu, bez obzira šta ko mislio o tome.

Komšićevu objavu ovim putem prenosimo u cijelosti:

– Europski parlamentarci, a među njima i zastupnici EPP-a još jednom su odbacili prevaziđeni etnički koncept konstitutivnosti. Raduje što je Europskom parlamentu to već postala praksa.

Prije par godina najavili smo političku borbu protiv tog koncepta, za kojeg smo rekli da je prevaziđen, u suprotnosti sa presudama Europskog suda za ljudska prava, i naišli na osude od strane pojedinih politika u Bosni i Hercegovini.

Međutim, vrijeme je pokazalo da smo bili upravu, a naša politika je dobila potpunu legitimaciju i od političkih institucija Europske unije. Stoga ćemo i dalje nastaviti da se zalažemo za građansku državu, ma šta tko mislio o tome, jer imamo svoje principe.

Konstitutivnost i korupcija su dva oka u glavi. Ovo društvo ako želi naprijed mora odbaciti i jedno i drugo, rekao je Komšić.

Mi bismo samo dodali, ako ovo društvo želi naprijed mora odbaciti Željka Komšića i njegovu nakaradnu politiku kojom bi poništio konstitutivne narode što može sasvim sigurno izazvati novi građanski rat u BiH!!!