ČOVIĆEV UVJET ZA OSMORKU: “Nema mjesta za DF, u programu koalicije mora biti i Izborni zakon”

VIJESTI

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZBiH) Dragan Čović stigao je u Žepče, gdje su planirani sastanci s predsjednicima općinskih i kantonalnog odbora HDZ-a Zeničko-dobojskog kantona o izbornim rezultatima i postizbornim koalicijama u ovom kantonu.

Čović je kazao da su u Zeničko-dobojskom kantonu s tri zastupnika napravili dobar rezultat te da vjeruje da će biti dio vlasti, ali ne po svaku cijenu.
– Danas ćemo razgovarati o uspostavi vlasti na višim nivoima, ali i poziciji Hrvata u ovom kantonu i njihovoj uključenosti u više nivoe – kazao je Čović.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Naglasio je da je uvjet koalicije sa “Osmorkom” da tu nema Demokratske fronte (DF), ali i to da je u njihovom programu, koji će biti dio sporazuma s partnerima i izmjena Izbornog zakona.

– Nema uvjetovanja nikome, a naš jedini uvjet je da DF ne bude dio koalicije iz poznatih razloga. Paket programskih načela je jasno predočio i euroatlantski proces, a ključna stvar za njega je reforma Izbornog zakona. Reforme su bitne za kandidatski status – dodao je Čović, prenosi BHRT.

Lider HDZ-a BiH kazao je da će u subotu, 19. novembra, biti održan sastanak sa delegacijom SNSD-a u Mostaru.