Kategorije
VIJESTI

Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Bugarska zabranile prelet aviona Lavrovu uoči posjete Srbiji

Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Bugarska zabranile su prelet aviona kojim je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov trebalo sutra da doputuje u posjetu Beogradu, potvrdili su nezvanični izvori iz državnog vrha Srbije.

Istovremeno, iz kabineta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića stigla je najava da se sutra u 10 sati prije podne sastaje sa ruskim ambasadorom u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

Podsjetimo, premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je situacija oko dolaska ministra Lavrova u Beograd “izuzetno komplikovana” i da se logistikom njegovog putovanja bavi predsjednik Vučić.

– Zaista je nevJerovatno da je situacija u Evropi i u svijetu takva da predsjednik jedne države treba da se bavi takvim stvarima, kao što je logistika oko putovanja jednog ministra inostranih poslova od koje zavisi da li će doći ili ne – rekla je Brnabić za televiziju Pink i dodala da su u pitanju problemi sa “preletima”, piše Danas.rs.

Prije dva dana Vučić je kazao da je posjeta ruskog Lavrova već zakazana, te da je ishod posjete neizvjestan dok se ona ne odigra.

– Moguće je da sve bude u redu, a moguće i da ne bude. Da li je zakazano sve, zakazano je sve – kazao je Vučić.