Cvijanović o zdravstvenom stanju Brđanina: Ovo je dokaz nepravde Haga prema Srbima

– Nažalost, ovo nije jedini slučaj gdje je neko ko je teško obolio, a (tek) u lošem stanju mu se dozvoljava da izađe na slobodu, iako su neki uslovi stečeni i prije toga – naglasila je Cvijanovićeva.

 

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović smatra da je nepravda glavno obilježje sudovanja u BiH, ali i međunarodnih pravosudnih institucija, što je vidljivo i u slučaju bivšeg šefa Kriznog štaba Srpske Autonomne Oblasti (SAO) Krajina Radoslava Brđanina, koji je u teškom zdravstvenom stanju pušten na slobodu nakon 23 godine tamnovanja.

Očito je riječ o jednoj unaprijed pripremljenoj političkoj slici koja je poslije popunjavana određenim pravosudnim ili sudskim odlukama i presudama –  rekla je Cvijanovićeva novinarima komentarišući činjenicu da je Brđanin zbog izuzetno lošeg zdravstvenog stanja prebačen u bolnicu na liječenje po dolasku u Banjaluku iz Haga.

Cvijanovićeva je konstatovala da su tu i nehumani uslovi i odnosi prema presuđenim Srbima, kao i nejednak tretman svih onih koji su trebali da se nađu pred pravosudnim institucijama.

– Nažalost, ovo nije jedini slučaj gdje je neko ko je teško obolio, a (tek) u lošem stanju mu se dozvoljava da izađe na slobodu, iako su neki uslovi stečeni i prije toga –  naglasila je Cvijanovićeva.

Brđanin je nakon 23 godine provedene u zatvoru pušten na slobodu zbog teškog zdravstvenog stanja i sinoć je stigao u Banjaluku.

Na banjalučkom Aerodromu dočekalo ga je vozilo Hitne pomoći, a potom je smješten u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci u jedinicu za intenzivno liječenje.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
BOSANAC ZBOG SUHOG MESA I CIGARETA KAŽNJEN S 1.650 EURA!

Mnogi i dalje skupo plaćaju činjenicu da ne znaju što smiju unijeti iz BiH prema Schengenu Kao država koja je Pročitaj više

Prije tri godine sa drugom otišao u ribolov i nikad se nije vratio: Njegova sudbina je misterija

16. marta 2020. godine dva druga, Ilija Đokić iz Šapca i Milan Mišković, otišli su na pecanje na Dunav i Pročitaj više

Bursać: Banja Luka umjesto sjećanja na etničko čišćenje izmišlja nova srbovanja

Hoće li u kalendar istorijskih događaja Banje Luke biti uvršteno protjerivanje 70 hiljada Banjalučana nesrba I rušenje svih banjalučkih džamija? Pročitaj više

SENAD PEĆANIN ŠOKIRAN NAJAVOM NERMINA NIKŠIĆA: “Ako se to dogodi, onda BiH više i ne treba da postoji…”

-Članovi komisije iz SDP-a nisu bili spremni da oni moraju da eliminišu sve kandidate a da ide samo jedan kandidat Pročitaj više