Kategorije
VIJESTI

CVIJANOVIĆEVA ŽELI U SARAJEVO “Spremna sam da budem član Predsjedništva BiH”

Potpredsjednik SNSD Željka Cvijanović izjavila je da je potpuno spremna da bude član Predsjedništva BiH iz Srpske ukoliko joj građani daju povjerenje, te da joj nije važno ko će biti ostali članovi, jer smatra da svaki narod treba da bira svog predstavnika.

Mi smo predstavnici svojih politika i naroda koje predstavljamo i naravno da tamo dolazimo da se kroz razgovore i dogovore bavimo onim pitanjima koji su dobri za sve, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je navela da zna kako funkcionišu stvari u Predsjedništvu BiH i da je važno da Srpska u Sarajevu ima ljude koji hoće na odgovoran način da se bave svim pitanjima.

– To ne znači da pred bilo kim treba da puzite, poginjete glavu, da se stidite da vam drugi nešto nameće, ali ni da vi nekome nešto namećete. Stvari se mogu rješavati dogovorima i u Predsjedništvu i na ostalim mjestima ukoliko to svi žele. Nažalost, nisam primjetila da su do sada svi to željeli – naglasila je Cvijanovićeva, koja je kandidat SNSD za srpskog člana Predsjedništva BiH.

Ona je dodala da postoji mehanizam zaštite ukoliko bude preglasavanja u Predsjedništvu BiH, a to je da Narodna skupština Republike Srpske bude posljednja instanca koja će odlučiti da li nečega ima ili nema.

Cvijanovićeva je navela da su Srpskoj potrebni oni političari koji su svjesni šta je važno, a to je očuvanje Republike i zaštita njenih nadležnosti.

– Isto tako cijenim da i druga dva naroda razumiju šta su to njihovi interesi i da će se u skladu sa tim i ponašati – navela je Cvijanovićeva.

Ona je konstatovala da se situacija u BiH treba relaksirati na način da se pokaže funkcionalnost i da niko nikoga ne ugrožava.

– Ne mislim da treba stvari da se prenose na nivo BiH. Smatram da svaki nivo vlasti treba da dostigne maksimalni nivo funkcionalnosti, a da tamo gdje nam je servis, BiH treba da odradi taj posao a ne da koči entitete i građane – istakla je Cvijanovićeva.

 

Napišite Komentar..