CVIJANOVIĆKA SE SPREMA NA PUT U SARAJEVO: “Odlazim tamo ispružene ruke…”

VIJESTI

U obraćanju poslanicima NSRS nakon toga Cvijanović je kazala da je imala priliku da ovakvu zakletvu položi i ranije, na svojim prethodnim funkcijama.

“Ali smatram da je izuzetno važno da, prije nego što stupim na novu dužnost sutra u Predsjedništvu BiH, imam priliku da položim zakletvu pred vama narodnim poslanicima, ali isto tako i da se obratim vama i građanima RS-a. Smatram da je ovo veliki dan za sve nas”, kazala je Cvijanović.

Smatram, dodala je ona, da smo pokazali veliki kapacitet i potencijal kao RS ponovo, “da prvi uđemo u formiranje vlasti, da nemamo nikakvih odugovlačenja, znajući da su pred nama veliki izazovi, ali isto tako znajući da su pred nama i veliki poslovi koje građani od nas očekuju da budu završeni u roku”.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

“Zahvaljujem se svima koji su danas prisustvovali ovom velikom događaju, zahvaljujem se onima koji su dali doprinos da RS sve ove godine prođe na jedna stabilan, odgovoran način kroz sve one krize koje su nas pratile, ne zato što smo ih mi prouzrokavali, već zato što su one izazvane na globalnom planu, ali su zahtijevale intervenciju, predan rad i odgovornost svih naših institucija”, navela je Cvijanović.

Što se tiče njenog narednog posla, kazala je da će njena odgovornost biti vezana za ono što su stavovi institucija RS-a.

“Namjeravam da, kroz tijesnu saradnju s predsjednikom RS-a, našom skupštinom, vladom, nastavim sarađivati i definirati ono što su glavni ciljevi i smjernice naše buduće politike, vodeći računa o interesima republike, vodeći računa o njenim ustavnim nadležnostima. Odlazim tamo ispružene ruke i za sve one koji budu željeli da se pridržavaju Ustava, mogu da budem svima dobar saradnik”, kazala je Cvijanović.

(Fena)