DA NE BISMO KAO OVCE STRIJEPILI OD NOŽA, MORAMO SE NAORUŽATI

O sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, obraćanju Dragana Čovića, izmjenama izbornog zakona, za Hayat je govorio Zukan Helez, potpredsjednik SDP-a i zastupnik u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine.

Kada je u pitanju Čović, Helez je rekao kako čovjeka ništa ne može ubiti kao njegov jezik.

“Mislim da su svi Hrvati, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u Hrvatskoj vidjeli da je Čović sramota hrvatskog naroda. Ja sam išao par puta u Vukovar pokloniti se žrtvama. Govor u NSRS-u mu nije trebao ni zbog Prijedora, a ni zbog Srebrenice. Ono je sramotno ponašanje”, kazao je Helez.

“Ne stidim se izjave o nabavci krstarećih raketa. Mi koji volimo Bosnu i Hercegovinu ne možemo vječno kukati i tražiti pomoć od stranaca. Kad god dođe neka budala na čelo susjedne države, mi strijepimo kao ovca od noža. Da se to ne bi desilo, mi se moramo naoružati.

Potpisali smo ugovor o balansu naoružavanja sa susjednim zemljama. Srbija se naoružala do zuba, a ovdje se zagovara demilitarizacija. Nabavit ćemo i krstareće rakete i dronove ako treba. Mi nikad nismo nikog napali. Nisam militarista, imam više prijatelja Hrvata nego Čović”, zaključio je Helez piše Source.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
CHRISTIAN SCHMIDT PONOVO U AKCIJI: Promijenit će Ustav FBiH da još više ojača HDZ – ko dobije podršku 2/3 Hrvata u Mostaru bit će vladar Federacije!

Kako bi obezvrijedio Lendin potpis, u OHR-u su proteklih mjeseci tražili rješenje koje bi, istovremeno, ojačalo HDZ BiH, odnosno (pot)predsjednika Pročitaj više

Monstrum pušten na slobodu!

Bojan Prodan iz Višegrada, osumnjičen za napad na Fadila i Ajšu Memišević iz sela Omeragići kod Višegrada pušten je na Pročitaj više

EKSPRESNA REAKCIJA ŽELJKA KOMŠIĆA: “Gospodine Schmidt, ukinite izbore i sa američkim ambasadorom birajte vlast i sastav parlamenta u Federaciji BiH!”

"Umjesto navedenog navodnog rješenja koje bi Schmidt trebao nametnuti, predlažem mu da razmisli o jednostavnijem, efikasnijem i neskriveno jasnijem šovinisticko-fašističkom Pročitaj više

RADOVAN VIŠKOVIĆ KOMENTIRAO DOLAZAK ZORANA MILANOVIĆA U BiH: “Odlikovanje brigade HVO-a od strane hrvatskog predsjednika…”

"Derventa je, i prije i poslije posjete predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, bila i ostala grad heroj i simbol stradanja i Pročitaj više