“DAČIĆ ĆE OPET ČITATI ENGLESKI NA ĆIRILICI”: Vesna Pešić o odluci Vučića da ponovo postavi lidera SPS za šefa diplomatije

VIJESTI

“Ivica Dačić, budući ministar spoljnih poslova je već bio na tom mjestu. Pogrešno mjesto za njega, jer ne zna nijedan strani jezik. Opet ce čitati engleski napisan na ćirilici”, komentariše za Danas sociologinja Vesna Pešić.

Upitana da li će Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, prebaciti na lidera socijalista, koji važi za proruskog, da stavi potpis na normalizaciju odnosa Srbije i Kosova kao i na uvođenje sankcija Rusiji, Pešić kaže da to da li je on proruski ili prozapadni političar nema nikakve veze jer je, kako kaže, priča da je vlada prosrpska.

“To znači ljuljaška između Putina i Zapada”, smatra Pešić.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Svi su proruski, dodaje ona.

“Ministri vode navodno prosrpsku politiku, a to znači dosadašnju politiku ljuljaške između jednih i drugih. Zapad iz interesa, a to je novac i ekonomija, a srce im je kod Putina i njegovog gasa i nafte. Politiku koju vodi Vučić i ministri su nevažni. Politika ostaje ista, nema sankcija Rusiji i Kosovo što god duže da se oteže. Ustupci koliko se mora. Kažu srpska politika, a to je daj što možemo da izvučemo para i investicija sa zapada, a ostajemo ideoliški putinovci i branimo srpske nacionalne interese, što znači davaj pare sa Zapada”, kazala je.