DENIS BEĆIROVIĆ ODGOVORIO PREDSJEDNIKU SDA: “Bakir ima 66 godina i posljednje 32 godine je na javnim funkcijama, a ostat će upamćen po pravdanju krađe 10,5 miliona KM…”

Kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva BiH i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Denis Bećirović, reagirao je na najnovije napade predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića i poručio da on treba biti „zabrinut“ zbog pogubnih političkih poteza po kojim će ostati upamćen.

On je istakanuo kako Bakir Izetbegović, kao osoba koja ima 66 godina i koja je na javnim funkcijama u posljednje 32 godine, treba biti „zabrinut“ zbog pogubnih političkih poteza po kojim će ostati upamćen.

“U historiji ćeš ostati upamćen kao političar koji je pravdao krađu 10,5 miliona KM na nabavci respiratora za potrebe bolesnika. Pamtit ćemo te kao čovjeka čiji je kadar oštetio budžet BiH za oko 9,7 miliona KM zbog čega nam firma iz Republike Hrvatske vrši zapljenu naoružanja i municije u vlasništvu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Bakire, ti si predvodnik političke stranke, koja je nažalost od tvog dolaska na mjesto predsjednika, poprimila i određene elemente kriminalne organizacije”, navodi u svojoj izjavi Bećirović.

Bećirović je posebno istaknuo kako predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić nije politički amater već iskusni političar koji sigurno nije zaboravio brutalne i neosnovane napade kojim je bio izložen od strane SDA.

“Trebao si do sada, Bakire, naučiti da građani Bosne i Hercegovine ne vole ulizice. A ti si ulizica, prvoklasna. Dobro znaš kakve si prljave političke kampanje vodio i sudske procese montirao protiv gospodina Radončića. Ako misliš da ćeš svojim snishodljivim izjavama unijeti neku vrstu nemira među opozicionim strankama grdno se varaš. Svi smo svjesni da je to dio seta tvojih očajničkih poteza. Svjesni smo da ste u panici jer, otvoreno ti poručujem, odgovarat ćete za svaku ukradenu marku i zloupotrebu položaja“, istakao je Bećirović.

On je dodao kako neće govoriti da bi bio više zabrinut da je neko drugi kandidat ispred SDA.

“Naprotiv, veoma sam obradovan tvojom kandidaturom. Također, moram ti reći da mi je niz istaknutih kadrova SDA u pojedinim lokalnim sredinama poručilo da su i oni obradovani tvojom kandidaturom jer u tvom političkom penzioniranju vide šansu i za demokratizaciju SDA“, zaključio je Bećirović.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
Malinar Hodžić na suđenju prozvao Bursaća, ovaj mu uzvratio: Kad vas ovakav ološ napada znajte da radite dobru stvar!

Fikret Hodžić, vlasnik firme „Srebrna malina“ i jedan od optuženika u slučaju „Respiratori“ za višemilionski kriminal u završnoj riječi na Pročitaj više

EVO KOLIKO KO ZARAĐUJE U NJEMAČKOJ: SVE PLATE NA JEDNOM MJESTU

Iako je rast plata posljednjih godina usporio i u ovoj zemlji Godinama unazad Njemačka važi za najjaču ekonomiju. Zato i Pročitaj više

POLICAJAC OBAVIO VELIKU NUŽDU ŠEFU U KANCELARIJI

Nedavno je došlo do neugodnog incidenta u PU zagrebačkoj, javlja Telegram. Naime, jedan policajac nezadovoljan svojim šefom obavio je veliku Pročitaj više

NE PRESTAJU REAKCIJE NA KRIVIČNI ZAKON RS: BLAGOVČANIN TVRDI DA ĆEMO IMATI MINI BJELORUSIJU UNUTAR BIH

Usvajanje nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona RS kojim se kriminalizuje kleveta i uvreda u Narodnoj skupštini RS Pročitaj više