DENIS ŠULIĆ OČAJAN UOČI POSEBNE SJEDNICE NSRS: „Parlament Republike Srpske bi trebao da podrži Milorada Dodika, ali…“

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić (SNSD) rekao je za RTRS da je pokretanje veta člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika o odluci o davanju agremana ambasadoru Njemačke u BiH, prouzrokovala politika Njemačke prema Republici Srpskoj.

Kazao je da je Bundestag donio antidejtonske i antiustavne odluke koje se tiču Republike Srpske.

Šulić je rekao da bi Parlament RS-a trebalo da podrži veto Dodika, ali da je uvjeren da će poslanici opozicije glasati protiv.

– Ovdje nije pitanje da li će Dodik dobiti dvotrećinsku većinu, već pitanje da li Republika Srpska u Republici Srpskoj ima dvotrećinsku većinu – istakao je on.

Šulić je rekao da Dodik svaki put kada ga neko u Predsjedništvu BiH preglasa dođe u Narodnu skupštinu RS-a da se odluči o interesima Republike Srpske.

On je kazao da bi sutrašnja posebna sjednica NSRS trebalo da pošalje poruku da Republika Srpska uvažava svakoga, ali da će jasno i odlučno odgovoriti svakome ko ugrožava njene vitalne interese.

Podsjetimo, Kolegij Narodne skupštine Republike Srpske zakazao je za sutra posebnu sjednicu o Prijedlogu odluke o potvrđivanju izjave člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika o proglašenju odluke o davanju agremana ambasadoru Njemačke u BiH veoma štetnom po vitalne interese Srpske.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
EMOTIVAN PRIZOR: Bh. reditelj Danis Tanović podijelio snimak o opravku sina Orhana (VIDEO)

Djelimičan proces oporavka ovaj bh. reditelj je podijelio u kratkom videu. Bh. oskarovac i reditelj Danis Tanović na svom Instagram profilu podjelio Pročitaj više

SVE SPREMNO ZA GOSTE: Hotelijeri u Neumu najavljuju rekordnu sezonu, smještaj skuplji za…

Neumljani će 2022. godinu upamtiti i po dovršetku dva velika cestovna projekta: magistralne ceste Stolac – Neum i Pelješkog mosta. Pročitaj više

ANDREJ NIKOLAIDIS ZA SB: “Aleksandar Vučić je vrlo opasan. Fokus njegovog Srpskog sveta više nije ni Kosovo ni Crna Gora, nego dio Bosne i Hercegovine”

Aleksandar Vučić je opasan, vrlo opasan protivnik. Pogledajte šta je tip uspio: da mu Vašington dozvoli da preuzme Crnu Goru, Pročitaj više

ESAD DURAKOVIĆ NA PROTESTIMA U SARAJEVU: “Vi ste, gospodine Schmidt, na dramatično pogrešnom putu, vodite ovu zemlju ka etničkom sukobu i krvoproliću!”

Demokratski svijet i mi, građani ove zemlje, šokirani smo, gospodine Schmidt, vašim antidemokratskim mjerama i političkim nasiljem koje provodite u Pročitaj više