‘DJECA SU U ŠOKU’ DRAMA U POZNATOJ ZAGREBAČKOJ GIMNAZIJI! Nepoznata osoba ušetala u zgradu s nožem

REGION
Podijelite sa prijateljima:

U ponedjeljak oko 14 sati zagrebačka policija je dobila dojavu kako je u zgradu Klasične gimnazije upala nepoznata osoba, naoružana oštrim predmetom.

Iz policije su nam rekli kako su službenici na terenu i utvrđuju sve okolnosti ovog događaja.

Incident je za Zagreb.info kratko prokomentirala i Zdravka Martinić-Jerčić, ravnateljica Klasične gimnazije, navodeći kako nitko nije ozlijeđen.

“Djeca su sada u šoku i nažalost to se odmah proširilo po školi kao vijest”, opisala nam je dojmove učenika nakon incidenta.

Dodala je da je profesorica u razredu uvjerila počinitelja da izađe van te je posrijedi bio razred maturanata.

‘DJECA SU U ŠOKU’ Drama u Klasičnoj gimnaziji završila brzom reakcijom: ‘Profesorica ga je nekako uspjela nagovoriti da izađe iz učionice’

Učenici i djelatnici zagrebačke Klasične gimnazije potreseni su incidentom koji se dogodio oko 14 sati kada je nepoznata osoba ušla s nožem u jedan razred i prijetila učenicima.

Kako je Zagreb.info ranije pisao, u užasnom događaju nitko nije ozlijeđen, a policija je potvrdila izlazak na teren gdje utvrđuju sve okolnosti događaja.

Neslužbeno smo doznali, kako je počinitelj također učeničke dobi, prema procjenama svjedoka. U pitanju bi mogao biti ili stariji maloljetnik ili tek odnedavno punoljetna osoba.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Brzo se proširilo po školi

Zdravka Martinić-Jerčić, ravnateljica Klasične gimnazije, potvrdila je za Zagreb.info kako u incidentu nitko nije ozlijeđen.

Zbog istrage koja je u tijeku, navela je kako ne bi ulazila u detalje cijelog događaja, te napomenula kako je policija brzo stigla dok djelatnici škole rade na umirivanju djece.

“Djeca su sada u šoku i nažalost to se odmah proširilo po školi kao vijest”, opisala nam je dojmove učenika nakon incidenta.

Detalje o počinitelju nije htjela iznositi, ali potvrdila nam je kako nije riječ o učeniku njene škole, a prijetnja nožem se dogodila tijekom međusmjene, usred velike fluktuacije učenika, u vremenima kada se izmjenjuju učenici jutarnje smjene s onom popodnevnom.

Razred u koji je ušao, bio je maturantski, ali nije htjela otkrivati je li se napadač namjerio na nekoga posebno unutra.

“Profesorica ga je nekako uspjela nagovoriti da izađe iz učionice i izvesti van. Srela sam ga na stepenicama i ispratila iz škole. Ne bih ulazila u detalje razgovora s njim zbog istrage, ali ugodan svakako nije bio”, objasnila nam je kako je izbjegnuta eskalacija koja je mogla završiti s puno gorim posljedicama.