DJEČAK (13) POGINUO DOK JE SA OCEM PRIPREMAO OGRJEV ZA ZIMU

Dječak (13) iz sela Kućani kod Nove Varoši (Srbija) nastradao je u srijedu u popodnevnim satima nakon što se prevrnuo traktor kojim je njegov otac Paun P. izvlačio drva iz obližnje šume.

Nastradali dječak se prema nezvaničnim saznanjima lokalnih medija u trenutku prevrtanja nalazio na prikolici koja ga je priklještila i ubila.

Nesretni dječak živio je sa ocem i mlađim bratom, a 1. septembra trebalo je da krene u osmi razred. Paun P. porodicu je izdržavao radeći na pilani.

Ne sluteći kakva će ga tragedija zadesiti, otišao je u srijedu nakon posla sa sinom u šumu u namjeri da pripremi drva za zimu, koja u ovim krajevima zna da bude i te kako duga i hladna.

Međutim, pod još nerazjašnjenim okolnostima, traktor sa prikolicom koji se nalazio na strmini prevrnuo se i dječaku, koji nije uspio da iskoči sa prikolice, nije bilo pomoći.

Tačan uzrok tragedije koja je potresla cijelo selo utvrdit će policija i tužilaštvo.

Inače, prije nekoliko godina Paunova supruga i majka dvojice dječaka, ostavila ih je i predula se u susjedno selo. Od tada otac je brinuo o djeci i izdržavao ih radeći najteže fizičke poslove.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
PREDSJEDNIK HRVATSKE SUTRA DOLAZI U JEDNODNEVNU POSJETU BOSNI I HERCEGOVINI

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović sutra dolazi u posjetu Bosni i Hercegovini, potvrđeno je za Klix.ba. Kako je predviđeno protokolom, Milanović Pročitaj više

DŽEMALUDIN LATIĆ: “SDA JE UNIŠTIO ALIJA IZETBEGOVIĆ, ONA VIŠE NE POSTOJI”

SDA je uništio Alija Izetbegović, ona više ne postoji – ustvrdio je, između ostaloga, Džemaludin Latić Gost jučerašnje emisije Polis Pročitaj više

OPTUŽBE IZ KREMLJA ZBOG “NEPRIJATELJSKOG ČINA”: “Slovačka je slanjem MiG-ova Ukrajini…”

Rusija je optužila Slovačku za kršenje sporazuma zbog slanja borbenih zrakoplova sovjetske proizvodnje MiG-29 u Ukrajinu. Slovačka, prema sporazumu potpisanom Pročitaj više

JUSUF NURKIĆ: KOLIKO MORAŠ BITI JADAN DA PRETUČEŠ FADILA I AJŠU KOJI SU U OSMOJ GODINI ŽIVOTA I TO ZA PRVI DAN RAMAZANA

Dvoje povratnika večeras je transportovano do Doma zdravlja u Višegradu, a policija je u Omeragićima gdje je u toku uviđaj Pročitaj više