Djevojčica, svjedok masakra: Legla sam preko dva ubijena druga da misli da sam mrtva

Svidja vam se članak? Podijelite ga sa prijateljima

Ministar obrazovanja Branko Ružić odmah je nakon saznanja o događaju u školi izašao na mjesto događaja

Otac djevojčice koja je istrčala iz učionice tokom pucnjave kaže da mu je ona prenijela da je u pitanju njihov školski drug, inače odličan đak, koji je ušao u učionicu “sa hladnim izrazom lica” i pucao.

“Moja kćerka je bila upravo u tom razredu, ona je bila u učionici gdje je taj dečko prvo pucao u nastavnicu, a onda je krenuo da puca po djeci koja su bila ispod stolova, i moje dijete je istrčalo napolje”, naveo je za N1 otac djevojčice koja je svjedočila stravičnom događaju.

“Niko ne zna ništa da vam kaže, svi su bili u šoku, mnogo policije je došlo, pucao je na dežurne u školi”, navodi otac i dodaje da su svi u šoku da je baš taj dječak to uradio.

Nova.rs također je prenijela svjedočenje druge djevojčice koja je prisustvovala pucnjavi u OŠ “Vladislav Ribnikar” u centru Beograda.

„Krenuo je nasumično da puca, u ruci je držao dva šaržera, prvo je pucao u nastavnicu istorije, a onda je nastavio dalje. Ubio je dva naša druga, ja sam legla preko njih, kako bi pomislio da sam mrtva. Izašao je iz učionice, čuli su se pucnji i dalje. Kada sam ustala, vidjela sam mrtvog Dragančeta“, rekla je devojčica koja je išla u isti razred s osumnjičenim za masakr za Nova.rs.

Čekaju se informacije MUP-a Srbije
Ministarstvo obrazovanja Srbije u saopćenju navodi da pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova istražuju tragediju koja se jutros dogodila u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” kada je učenik te škole pucao na učenike i zaposlenike.

“Ministar obrazovanja Branko Ružić odmah je nakon saznanja o događaju u školi izašao na mjesto događaja. Sve relevantne informacije o tragediji i okolnostima pod kojima se dogodila saopćit će MUP, dok će se nadležne zdravstvene institucije oglasiti o stanju. ozlijeđenih”, saopćeno je iz Ministarstva prosvjete.

Nezavnično, ubijeno je najmanje osam osoba, među njima domar i učiteljica, a nekoliko povrijeđenih je prebačeno u Urgentni centar u Beogradu.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
FINACIJSKO STANJE MILORADA DODIKA: KAŽE DA JE U KREDITU 670.000 KM A DA NA RAČUNU IMA 1.200 KM

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine objavila je danas izjave o imovinskom stanju 665 zvaničnika izabranih na Općim izborima održanim Pročitaj više

FINANCIJSKO STANJE ŽELJKA KOMŠIĆA: IMA KREDIT OD 39.100 KM A NA RAČUNU IMA 16.900 KM

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine objavila je danas izjave o imovinskom stanju 665 zvaničnika izabranih na Općim izborima održanim Pročitaj više

FINANCIJSKO STANJE DENISA BEĆIROVIĆA: IMA KREDIT OD 148.000 KM I PLATU OD 4.645.98 KM

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine objavila je danas izjave o imovinskom stanju 665 zvaničnika izabranih na Općim izborima održanim Pročitaj više

DRAMA U SDP-u: Nikšić zatečen ostavkama na sjeveroistoku BiH, na pomolu sličan scenarij i u drugim sredinama…

Iz PDA navode da izjave da se protiv jednog od imenovanih članova Uprave vodi krivični postupak nisu tačne. Bura u Pročitaj više