Kategorije
VIJESTI

DNO DNA: Čović Srebrenicu iskoristio za vlastitu promociju, ni ove godine neće doći u Potočare zbog…

Čović je i tada kao i sada dokazao da su mu prosperitet i boljitak građana na kraju liste prioriteta, odmah iza vlastitog ega i interesa.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović oglasio se na Twitteru te podsjetio na svoj govor u Srebrenici iz 2015. godini poručivši kako kao i tada i danas stoji uz sve one koji su izgubili svoje najmilije.

– Srebrenica 2015, kada sam tražio, kao što sam i nastavio, da svi u BiH radimo na ponovnom uspostavljanju međusobnog povjerenja i izgradnji pomirenja i zajedničke budućnosti. Kao i tada, i danas stojim uz sve one koji su izgubili svoje najmilije – napisao je Čović na Twitteru.

Zanimljivo je kako lider HDZ-a BiH ni ove godine neće doći u Potočare na obilježavanje godišnjice i ukop srebreničkih žrtava genocida, baš kao ni svaki put do sada otkako u Predsjedništvu BiH sjedi Željko Komšić.

 

Čović, koji čak i u pokušaju iskazivanja suosjećanja sa žrtvama genocida u objavi ističe sebe, tako nastavlja s politikom iz Bruxellesa, kada su propali pregovori oko izmjena Izbornog zakonodavstva jer nije htio izaći iz hotelske sobe.

I tada je razlog bilo prisustvo člana Predsjedništva BiH Željka Komšića koga lider HDZ-a BiH smatra nelegitimnim.

Čović je i tada kao i sada dokazao da su mu prosperitet i boljitak građana na kraju liste prioriteta, odmah iza vlastitog ega i interesa.

(SB)