“DO BOŠNJAKA JE, DOK CIVILIZIRANI SVIJET ODMIČE, MI SE JOŠ UVIJEK PREBROJAVAMO…”: Još jedan načelnik općine u BiH stao uz Denisa Bećirovića

Pismo podrške gradonačelnika Gračanice Nusreta Helića prenosimo u cijelosti:

-Moj izbor je Denis Bećirović jer želim Bosnu i Hercegovinu – kojoj će konačno svanuti dan

U Bosni i Hercegovini nije više udarna vijest neka nova afera nesposobne vlasti koju već skoro tri decenije predvodi “najveća” stranka u Bošnjaka. Ali do Bošnjaka je. Dok civilizovani svijet odmiče tehnološki, kulturološki, sociološki, mi se još uvijek prebrojavamo. Zašto?

Prebrojavaju li “vodeći” lideri konstitutivnih naroda i one koji zauvijek prelaze bh. granicu. Ili ih prebrojavaju za neke nove, svoje ratove. Ako je u prebrojavaju rješenje, prebrojimo se jednom i mi koji razmišljamo drugačije. Koji Bosnu i Hercegovinu vide od Save do mora, od Une do Drine. Koji Bosnu i Hercegovinu ne gledaju kroz propalu Reviziju tužbe protiv Srbije, tihu i tajnu podjelu zemlje na njihove i naše pašaluke, kroz vrijednosti respiratora, propalog projekta Blok 7 Termoelektrane Tuzla…

Nedavno su javnosti saopštena 102 razloga zašto sve to promijeniti. Kako i na koji način građanima ove zemlje vratiti vjeru da se brže može preći obala prema EU, prema sigurnijoj i prosperitetnijoj Bosni i Hercegovini.

 

Zato je u ovom teškom vremenu od presudnog značaja imati lidere koji hoće, mogu i znaju. Danas više nego ikada trebamo beskompromisnost u zaštiti temeljnih vrijednosti Bosne i Hercegovine. Bogatstvo u različitostima, etničkim, religijskim i tradicijskim – temelj je na kojem je građeno i može opstati jedinstveno bosansko društvo, što potvrđuje i njeno hiljadugodišnje trajanje.

Posljedice s kojima se suočava bh društvo već su nesagledive. Sve veća je neravnopravnost među građanima, narodima i nacionalnim zajednicama. Politički i nacionalistički konflikti jačaju posebno među mladim generacijama. Izostaje snaga solidarnosti prema penzionerima, pripadnicima boračke populacije, obespravljenim i radnicima koji se nalaze na rubu egzistencije. Država Bosna i Hercegovina je na prekretnici. Nastaviti put ponora ili krenuti u odgovorniji pristup problemima i prelazak s riječi na djelo. Vrijeme je za strategiju, vrijeme je za djelo.

To su neki od razloga zašto se svjetlost na kraju tunela ukazala u liku dr. Denisa Bećirovića. Postoji li danas u Bosni i Hercegovini osoba osim dr. Bećirovića koja je svojim vještinama i djelima dokazala, prije svega iskreni patriotizam prema državi Bosni i Hercegovini čiju je historiju kao i politički razvoj i ustroj naučno usavršio. Svih proteklih godina političkog djelovanja uvjerljivo je i efikasno dokazivao čemu svjedoče argumenti sažeti u njegovoj knjizi “Bosna i Hercegovina u fokusu”.

Denis Bećirović svoj posao i zadatak koji su mu prethodnih godina povjeravali građani ove zemlje, radio je savjesno, dostojanstveno, državnički. On državu Bosnu i Hercegovinu posmatra kao i njene narode. Ujedinjeno bez podjela, integrativno u zajednici europskih država i naroda, s antifašističkom prošlošću i modernom budućnošću.

Pored svega toga, dr. Denis Bećirović je obrazovan, pouzdan i iskusan političar sa vizijom, vrijedan, pošten i dobar čovjek. Za njega Bosna I Hercegovina nema alternativu što je dokazao brojnim prijedlozima pravnih i drugih akata. Kao takav je sigurno s puno odgovornosti preuzeo težak zadatak. Da pod jedinstvenom zastavom države Bosne i Hercegovine povede građane naprijed i ispravi greške svojih prethodnika.

 

A zato mu treba podrška građana, nas koji dijelimo mišljenje da ovako dalje ne ide. Dr. Denis Bećirović je hrabar i siguran lider potreban danas Bosni i Hercegovini, jer sutra već može biti kasno.

Bosna i Hercegovina, nažalost je već izgubila, odlaskom velikog broja građana, nepravdom prisutnom u svim porama društva I strahom da se prošlost ponovi. Postoji ipak nada da se sve to može promijeniti, da strah postane ohrabrenje, da nepravda probudi čestitost, da besperspektivnost prouzrokuje novu šansu.

A ovo je šansa koja se ne propušta. Sportski rečeno “ako vam sudija dosudi penal, neka ga izvede najbolji strijelac”. Neka i BiH jednom zaigra na sigurno. Zato građani nemojte dvojbiti između prošlosti i budućnosti, između nesigurnosti i prosperiteta, između Denisa i drugih. Jer drugi su neuporedivi s Bosnom i Hercegovinom.

Zabrinut za politike koje se dirigiraju iz Beograda, Zagreba i nekih drugih država, i iznutra, odlučno pozivam sve Bosance i Hercegovce da svoj glas podignu i ponosno 2.oktobra podrže, dr. Denisa Bećirovića, državu Bosnu i Hercegovinu, ne politiku jedne stranke nego #DA SVANE DAN..

Ja mu vjerujem i zato je Denis Bećirović moj izbor”, navodi se u pismu.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
CHRISTIAN SCHMIDT PONOVO U AKCIJI: Promijenit će Ustav FBiH da još više ojača HDZ – ko dobije podršku 2/3 Hrvata u Mostaru bit će vladar Federacije!

Kako bi obezvrijedio Lendin potpis, u OHR-u su proteklih mjeseci tražili rješenje koje bi, istovremeno, ojačalo HDZ BiH, odnosno (pot)predsjednika Pročitaj više

Monstrum pušten na slobodu!

Bojan Prodan iz Višegrada, osumnjičen za napad na Fadila i Ajšu Memišević iz sela Omeragići kod Višegrada pušten je na Pročitaj više

EKSPRESNA REAKCIJA ŽELJKA KOMŠIĆA: “Gospodine Schmidt, ukinite izbore i sa američkim ambasadorom birajte vlast i sastav parlamenta u Federaciji BiH!”

"Umjesto navedenog navodnog rješenja koje bi Schmidt trebao nametnuti, predlažem mu da razmisli o jednostavnijem, efikasnijem i neskriveno jasnijem šovinisticko-fašističkom Pročitaj više

RADOVAN VIŠKOVIĆ KOMENTIRAO DOLAZAK ZORANA MILANOVIĆA U BiH: “Odlikovanje brigade HVO-a od strane hrvatskog predsjednika…”

"Derventa je, i prije i poslije posjete predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, bila i ostala grad heroj i simbol stradanja i Pročitaj više