DODIK I KALABUHOV U BANJOJ LUCI: “Krajem septembra ću posjetiti Rusiju; dok smo mi u vlasti…” (VIDEO)

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastao se danas u Banjoj Luci sa ambasadorom Ruske Federacije u BiH Igorom Kalabuhovom, gdje su razgovarali o brojnim aktuelnim temama.

Između ostalog, Dodik i Kalabuhov komentarisali su jučerašnje ponašanje visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta tokom pres konferencije nakon posjete Goraždu.

Dodik je rekao novinarima da je ruskog ambasadora obavijestio da da je situacija u BiH potpuno zablokirana.

“Vidimo jednog razjarenog Schmidta koji se ponaša kako se ponaša. Vidim da je govorio da su političari smradovi. Ja sam razumio da su to oni u Federaciji BiH, a ne mi u RS-u, nas zove neke rakije da pijemo”, kazao je Dodik.

Dodao je da je on shvatio da je Schmidt time mislio reći da su oni u RS-u “dobri momci”.

“Međutim, on i dalje ostaje nelegalan visoki predstavnik. On ne može na taj način pribaviti svoj legitimitet”, naveo je Dodik.

Otkrio je da krajem sljedećeg mjeseca planira ponovo putovati u Rusiju.

“Ja se pripremam da krajem sljedećeg mjeseca putujem ponovo u Rusiju na ranije dogovoreni sastanak. Sa Kalabuhovom sam razgovarao i na koji način riješiti pitanja vezana za gasovod. Bošnjaci u Vijeću ministara nisu htjeli da glasaju da se nakon 12 godina to nađe na dnevnom redu. Dok smo mi u vlasti, a vjerujem da ćemo ostati, neće proći nijedan projekat u BiH dok se ne odobri pitanje prolaska gasovoda do Banje Luke”, poručio je Dodik.

 

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
Nick Salihamidžić za Klix.ba: Želim kao i moj otac našu zemlju učiniti ponosnom (VIDEO)

Nakon 17 godina ponovo ćemo imati jednog Salihamidžića u reprezentaciji Bosne i Hercegovine, a riječ je o Nicku, sinu legende Pročitaj više

Bajonetom napao trgovca i policajca: “Šta je majku vam j…. zaklaću vas”

Srđan P. iz Istočne Ilidže uhapšen je zbog sumnje da je u trgovini napao jednu osobu nožem, a zatim prilikom Pročitaj više

Nekadašnji reprezentativac BiH Vlatko Glavaš nakon pobjede Zmajeva otvoreno: “Ne trebamo se bojati Slovaka, s onakvom trkom i agresivnošću možemo do pobjede”

Nekadašnji bosanskohercegovački fudbalski reprezentativac i trener Vlatko Glavaš smatra da je selekcija Bosne i Hercegovine na najbolji način otvorila novi Pročitaj više

NEUNIŠTIVI ZLATAN OTVORIO DUŠU: “Nisam imao nade, ali sam izašao iz mračne sobe…”

Čak tri operacije koljena bile su potrebne da bi čuveni Šveđanin mogao nastaviti, sada lovi rekord U martu 2018. preselio Pročitaj više