DODIK IZVRIJEĐAO DŽAFEROVIĆA: NISI MENTALNO SPOSOBAN DA OBAVLJAŠ SVOJU FUNKCIJU

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik kazao je na press konferenciji u Banjoj Luci da će u naredna tri dana odlučiti da li će na agreman njemačkog ambasadora uložiti veto, odnosno pokrenuti vitalni nacionalni interes.

I nakon današanje sjednice Predsjedništva BiH Dodik je prešao liniju političke korektnosti i kulture, pa je za predsjedavajućeg Šefika Džaferovića kazao “kako nije mentalno sposoban da obavlja svoju funkciju”.

Dodik je još jednom zatražio i smjenu Džaferovića, naglasivši da je “mržnja druga dva člana Predsjedništva BiH prema Republici Srpskoj očigledna”.

“Mislim da je BiH u dubokoj krizi koju neće riješiti izbori – izjavio je Dodik.

Dodik je rekao da je Predsjedništvo ponovo odbilo njegove tačke o proglašenju Schmidta personom non grata, pristupanju BiH Otvorenom Balkanu, izgradnji aerodroma Trebinje i interkonekciji gasovoda iz Srbije kroz RS.

Dodik je rekao da je rezolucija Bundestaga na štetu RS a u korist Bošnjaka i da je to neprihvatljiva u nedobronamjerna politika.

“Sve dok se Njemačka ne odrekne ove rezolucije ne može da bude prihvaćeno. Ovo je pokušaj okupacije”, rekao je Dodik.

Dodik je rekao da je na sceni Njemačka politika koja je usmjerena protiv RS i govori o njemačkim lošim namjerama.

“RS ne može da dozvoli da bude ekonomski potlačena”, dodao je Dodik.

Rekao je da je njegovo da pokrene vitalni interes u NS RS , ali da već može da predvidi kako će se ponašati pojedini poslanici a da će narod to sve da vidi.

“Ako skupština kaže da sam ja u pravu onda je ona snazi, a ako nema 56 poslanika za tako nešto onda to znači da je RS dala saglasnost da dođe taj Nijemac. Nemam ništa protiv toga, ako to bude, to je onda njihva odluka”, rekao je on.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
PREDSJEDNIK HRVATSKE SUTRA DOLAZI U JEDNODNEVNU POSJETU BOSNI I HERCEGOVINI

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović sutra dolazi u posjetu Bosni i Hercegovini, potvrđeno je za Klix.ba. Kako je predviđeno protokolom, Milanović Pročitaj više

DŽEMALUDIN LATIĆ: “SDA JE UNIŠTIO ALIJA IZETBEGOVIĆ, ONA VIŠE NE POSTOJI”

SDA je uništio Alija Izetbegović, ona više ne postoji – ustvrdio je, između ostaloga, Džemaludin Latić Gost jučerašnje emisije Polis Pročitaj više

OPTUŽBE IZ KREMLJA ZBOG “NEPRIJATELJSKOG ČINA”: “Slovačka je slanjem MiG-ova Ukrajini…”

Rusija je optužila Slovačku za kršenje sporazuma zbog slanja borbenih zrakoplova sovjetske proizvodnje MiG-29 u Ukrajinu. Slovačka, prema sporazumu potpisanom Pročitaj više

JUSUF NURKIĆ: KOLIKO MORAŠ BITI JADAN DA PRETUČEŠ FADILA I AJŠU KOJI SU U OSMOJ GODINI ŽIVOTA I TO ZA PRVI DAN RAMAZANA

Dvoje povratnika večeras je transportovano do Doma zdravlja u Višegradu, a policija je u Omeragićima gdje je u toku uviđaj Pročitaj više