DODIK NA MITINGU: GOVORE NAM DA SMO MI MANJI BH. ENTITET. JEB** IH BH. ENTITET

VIJESTI

Lider SNSD-a Milorad Dodik obratio se večeras okupljenima na Tragu Krajine u sklopu mitinga “Otadžbina zove”.

Sa bine je poručio kako će Republika Srpska napustiti Bosnu i Hercegovinu, ali da će sa sobom ponijeti 49 posto teritorije.

“Ovo je još jedna naša noć, ona u kojoj smo pokazivali da samo sabrani imamo snagu da se odupremo svima onima koji bi mijenjali naš način života, utjecali na to ii željeli da kažu kako da živimo i da bi jednog dana nestali, otišli ili ovdje u ničemu bili.

To je bit onoga za šta se borimo i što Milorad Dodik radi, sluša zov i poruke naroda. Milorad Dodik, SNSD i koalicioni partneri već 12 puta pobjeđujemo u RS i pobijedit ćemo ponovo jer radimo za narod. Dok narod kaže da ja trebam biti ovdje, ja ću biti. Neću nikada pokušati da to mimo volje naroda učinim. Danas je bio važan gost u Banjaluci. Rekao sam, više mi je stalo do ovog čovjeka koji šeta ovim gradom nego tebe i tvojih koje nikada ne želim da vidim”, rekao je Dodik.

“Pristali smo da je RS naša i da u njoj mogu da žive svi drugi i drukčiji veoma slobodni i ja sam ponosan na nju. RS je naš zavjet i ona će ostati jer je široka za sve. Ona nikada neće postati riječ mržnje. Nije ovo narod koji je spremna da izgubi svoju slobodu da bi se dodvorio nekima koji već gube svoju.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Nismo dozvolili da izgubimo naša stečena prava. Bilo je teških dana i noći kada ste vi u svojim kućama i ne znajući šta se dešava, očekivali daleke sastanke, a onda mi po nekim Butmirima, nosačima aviona i pitaj Boga gdje, u ime naroda govorili ono što mislimo. Jedino mi bilo važno da se vratim ovdje i da mi kažete hvala ‘gospodine Dodik’. Svašta smo čuli ovih dana. Neki kažu Bakir izgubio, Čović se povukao, pa ne može i Dodik. Ja sam Srbin, oni nisu, mene bira srpski narod.

Ja ne mrzim nijednog Bošnjaka kako Bakir mrzi RS. Hoće s nama da žive, a onda nam kaže mi smo manji bh. entiet. J** ih bh. entitet. Onda umjesto da kažu Republika Srpska, kažu RS. Vratite nam Ustav BiH ostat ćemo, ne vratite li ga otići ćemo! Hoće da nam zabrane zastavu Srbije, hoće da volimo neku žutu, prosutu. Nisu u pravu oni koji vam kažu pa neće niko ništa RS-u.

Svaki dan hoće nešto da nam urade pa nam poručuju kao možemo da odemo gdje hoćemo, ali možemo da nešto zemlje ponesemo na svojim cipelama, i mi im kažemo otići ćemo sigurno, ali ponijet ćemo 49 posto BiH”, rekao je Dodik.

 

CrnaHronikaInfo