Dodik njemačkog veleposlanika vratio kući: Nisam lud da mu dam agreman pa da provodi politiku Bundestaga ovjdje, a Bisera je čudno ime za tako mračnu osobu

Objašnjavajući razlog svoje odluke da odbije dati agreman novom veleposlaniku Njemačke u BiH Thomasu Fitschenu, srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine kazao je da će se svom snagom suprotstaviti politici Njemačke navodeći da ta snaga nije mala.

“Otkud pravo Njemačkoj da se petlja u unutrašnje uređenje BiH? A oni kažu da se treba urediti protivno Ustavu. Ja se samo logično ponašam. Njihov veleposlanik dolazi da realizira politike, a ta politika je Rezolucija Bundestaga. Nisam lud. Šalju nam vojnike ovdje. Pa nam šalju nelegalnog tipa koji je bjesnio na televiziji. I ja sada trebam čekati ponovo njegov bjesnilo? Pa vode politiku satanizacije Srba i trebamo slavodobitno ga dočekati i bacati se u Miljacku na glavu, koja nema vode”, slikovito je kazao Dodik.

 

“Moj pitanje za političare u Sarajevu, da li ste dobili nešto od okupacije Njemačke? Gdje su njemačke firme u Federaciji”, upitao je Dodik i dodao:

“Zato nisam htio dati agreman i takav će biti moj stav. Vjerojatno će to biti točka na sljedećoj sjednici Predsjedništva”.

Na pitanje reporterke N1 kako komentira potez ministrice vanjskih poslova Bisere Turković koja je zatražila od svjetskih lidera da zaustave izbornu reformu u BiH, Dodik je kratko odgovorio: “Bisera – čudno ime za tako mračnu osobu”.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
CHRISTIAN SCHMIDT PONOVO U AKCIJI: Promijenit će Ustav FBiH da još više ojača HDZ – ko dobije podršku 2/3 Hrvata u Mostaru bit će vladar Federacije!

Kako bi obezvrijedio Lendin potpis, u OHR-u su proteklih mjeseci tražili rješenje koje bi, istovremeno, ojačalo HDZ BiH, odnosno (pot)predsjednika Pročitaj više

Monstrum pušten na slobodu!

Bojan Prodan iz Višegrada, osumnjičen za napad na Fadila i Ajšu Memišević iz sela Omeragići kod Višegrada pušten je na Pročitaj više

EKSPRESNA REAKCIJA ŽELJKA KOMŠIĆA: “Gospodine Schmidt, ukinite izbore i sa američkim ambasadorom birajte vlast i sastav parlamenta u Federaciji BiH!”

"Umjesto navedenog navodnog rješenja koje bi Schmidt trebao nametnuti, predlažem mu da razmisli o jednostavnijem, efikasnijem i neskriveno jasnijem šovinisticko-fašističkom Pročitaj više

RADOVAN VIŠKOVIĆ KOMENTIRAO DOLAZAK ZORANA MILANOVIĆA U BiH: “Odlikovanje brigade HVO-a od strane hrvatskog predsjednika…”

"Derventa je, i prije i poslije posjete predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, bila i ostala grad heroj i simbol stradanja i Pročitaj više